Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
19:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині близько сотні школярів з усієї України зійдуться у хімічних боях

На Дніпропетровщині близько сотні школярів з усієї України зійдуться у хімічних боях
В області пройде фінал XХII Всеукраїнського турніру юних хіміків. Вирішальний етап змагання триватиме тиждень – з 28 жовтня по 2 листопада. За звання кращого у так званих хімічних боях змагатимуться близько сотні школярів з усієї України. Загалом, у першості зареєструвалися 14 команд.

Урочисте відкриття турніру юних хіміків пройде 28 жовтня о 16.00 у Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

Представляти Дніпропетровщину на Всеукраїнському етапі чемпіонату буде команда Дніпропетровського медичного ліцею-інтернату «Дніпро» з однойменною назвою. До складу збірної увійшли п’ятеро учнів ліцею. Турнір проходитиме також на базі медичного ліцею. Заклад надасть конкурсантам необхідне технічне обладнання для проведення досліджень та експериментів.

За правилами змагання командам необхідно виграти наукові дебати – так звані хімічні бої. У кожному етапі «битви» беруть участь по три команди. Кожна з них має по черзі побувати в ролях доповідача, опонента та рецензента.

Цьогоріч юним хімікам запропоновано 15 тем для наукових дискусій. Зокрема, «Природодемонстрація», «Перші тридцять», «Неприродний природний газ», «Фізичні методи дослідження», «Ігри з перчатками», Промінь світла у темному царстві», «Космічна атмосфера», «Надпровідний розчин», «Срібне дзеркало», «Антизапрівач», «Майже хромова суміш», «Незвичайний звук», «Що написано пером…», «Кислотність» та «Diels versus Alder». Програма першості розрахована на школярів 8-11 класів.

Оцінювати наукові здобутки юних хіміків будуть вчені викладачі провідних вишів України.

Довідка:
За більш як двадцятирічну історію змагання фінал Всеукраїнського турніру юних хіміків проходитиме на Дніпропетровщині вдруге. Перший чемпіонат проходив в області ще у 1999 році. Тоді за підсумками першості перемогу здобула збірна нашої області.
Щорічно рішення про місце проведення Всеукраїнського турніру юних хіміків визначає Міносвіти.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Синяя птица  (25.10.14 12:53): Купила сахар вчера.. не эти ли вундеркинды химичили? - на стакан чая семь ложек отмерила,- писецнифиганесладкий.. Відповісти | З цитатою
ну и название  (24.10.14 21:40): в химических боях- а противогазы дадут Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті