Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
15:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську відкрився консультативний центр для людей з наркотичною, алкогольною та ігровою залежністю

У Дніпропетровську відкрився консультативний центр для людей з наркотичною, алкогольною та ігровою залежністю
У Дніпропетровську відкрився консультативний центр для людей з наркотичною, алкогольною та ігровою залежністю. Про це під час прес-конференції повідомила директор Дніпропетровського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Фатнєва.

«Для зручності відвідувачів, кабінет розміщений у центрі міста на просп. К. Маркса, 60. Тут щодня з 10.00 до 14.00 спеціалісти міського центру служб для сім’ї, дітей та молоді та громадської організації «Центру здорової молоді» надаватимуть безкоштовні консультації про те, як позбавитись залежності. Ці консультації більше орієнтовані на родичів та близьких наркоманів, алкоголіків та ігроманів, оскільки залежні люди зазвичай не хочуть лікуватися та не звертаються за допомогою до спеціалістів», - зазначила Інна Фатнєва.

За її словами, зазвичай люди перемагають свою залежність за допомогою своїх близьких, які умовляють їх на лікування. Тих, хто зголоситься на лікування направлятимуть на реабілітацію до центру здорової молоді. За словами керівника відділу профілактики громадської організації «Центр здорової молоді» Сергія Макарова, консультації та лікування конфіденційні.

Лікування триває від одного місяця до півроку, в залежності від стану пацієнта. З підопічними працюють консультанти з хімічної залежності, лікарі, психологи, соціальні педагоги та волонтери. Після курсу реабілітації центр продовжує підтримувати своїх підопічних, половина з тих, хто лікується стають волонтерами закладу і надають допомогу таким же, як і вони.

За словами підопічних центру, успішність лікування багато в чому залежить від того, що з ними працюють люди, які самі побороли залежність і як ніхто розуміють складність лікування.

«З початку року у нашому центрі реабілітацію пройшли близько 100 людей, близько 40 з них позбулися залежності. 70 % тих, хто пройшов лікування – були наркоманами, 5% - страждали від ігрової залежності», - сказав Сергій Макаров.

За телефонною консультацією можна звертатись цілодобово за номерами 767-27-68, 097-775-29-97. Або ж з 10.00 до 14.00 за адресою: просп. К. Маркса, 60, кімната 52.

«Центр здорової молоді», який займається лікуванням та реабілітацією залежних людей, працює у нашому місті з 2004 року. Він має два стаціонари на 35 місць. Номер телефону центру - 767-27-68.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті