Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині запустили систему енергомоніторінгу

На Дніпропетровщині запустили систему енергомоніторінгу
На Дніпропетровщині запустили систему енергомоніторінгу для обласних комунальних підприємств та установ. Експеримент почнеться з закладів охорони здоров'я, бо вони є одними з ключових і одночасно найенергозатратнішими у соціальній сфері.

В результаті впровадження системи енергомоніторингу на відібраних об'єктах, очікувана економія на енергоносії складе до 20 млн. грн. на рік. Впровадження такої системи відбувається за ініціативи Дніпропетровської обласної ради та на основі співфінансування з обласного бюджету та Німецького товариства Міжнародного співробітництва (GIZ).

У презентації проекту взяли участь Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина Детлеф Вольтер та заступник директора проекту GIZ Імма Хренова-Шимкіна.

Енерговитрати установ медичної сфери області становлять 74% від загальних витрат на енергоресурси всіх обласних комунальних підприємств та установ (в 2013 році вони склали 285 млн. гривень). Для впровадження системи моніторингу з 178 медичних установ були відібрані 123 (230 будівель), які споживають найбільшу кількість енергії. Енерговитрати на цих об'єктах сьогодні становлять 191 млн. гривень (67% від усіх медичних установ).

«Ми вже давно займаємося енергоефективністю та енергозбереженням. Тепер до цих напрямків додаємо ще й контроль. Енергомоніторинг - це ще один інструмент, який дозволяє не відмовляючись від комфорту, підтримувати енергоспоживання на економічному рівні за допомогою контролю споживання енергоносіїв. Це є буденна, робота, але дуже необхідна складова системи енергозбереження - механізм енергомоніторингу заснований на постійній реєстрації енергоспоживання і вимірі температури повітря. Експеримент щодо підвищення енергоефективності будівель обласних комунальних підприємств та установ починаємо зі сфери охорони здоров'я», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Система енергомоніторингу працюватиме таким чином: відповідальні з енергозбереження на об'єкті вносять інформацію в електронну базу даних, до якої має доступ експертний центр обласної ради, департамент охорони здоров'я та департамент ЖКГ облдержадміністрації. Далі експертний центр обласної ради проводить аналіз споживання і готує пропозиції щодо підвищення енергоефективності об'єктів. Наступний крок – втілення цих пропозицій та отримання відчутної економії.

Планується ще низка кроків для підвищення енергоефективності комунальних установ: створення мережі енергоменеджерів та проведення для них семінарів спільно з GIZ; інвентаризація об'єктів обласних комунальних підприємств та установ; дооснащення об'єктів індивідуальними приладами обліку; впровадження системи моніторингу споживання енергоресурсів та оперативного реагування на їх наднормативне споживання; створення системи мотивації установ до енергозбереження.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Алина  (11.12.14 15:02): Более детально ознакомиться с принципами работы системы энергомониторинга Вы можете на сайте: http://energy.oblrada.dp.ua/programs/energy-monitoring Відповісти | З цитатою
житель  (29.11.14 11:38): Насчёт энергии. Сейчас на улице 0 градусов. При этой температуре воздуха в дома с ЦО должен подаваться теплоноситель с +56,9 градуса на входе в дом. Есть такой документ "Тепловые контрольные графики " (ЦО), который и устанавливает эту температуру.Господа из теплосетей, сколько градусов сейчас подаётся в дома по ул 152 дивизии? Не знаете? Отвечу - не более 30. А счёт за отопление на сколько будете выставлять? По максимуму? А почему потом плачетесь, что народ не платит, долги накапливает... Так за что платить? Відповісти | З цитатою
Переход  (28.11.14 10:10): Сходите к Балашову на семинары, господа енэргомониторы... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті