Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 2 травня 2024
16:37

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

oreiro


10 травня 2016, 20:57

Віктор Сиченко: Два найгостріші питання - опорні школи та майбутнє профтехосвіти

Це два найгостріші і спірні питання, навколо яких сьогодні точиться чимало дискусій в освітянській сфері. Говорили про них і члени постійної комісії Дніпропетровської обласної ради з питань науки, освіти, сім’ї та молоді. Одностайності серед освітян немає. Надто неоднозначна ситуація. І з майбутнім профтехучилищ і зі створенням опорних шкіл. Фахівці кажуть, питань більше аніж відповідей. Однак в профільному міністерстві не поспішають на них відповідати. Як і допомагати регіонам розв’язати клубок накопичених роками проблем.
ВИКТОР СИЧЕНКО, депутат Дніпропетровської обласної ради від Радикальної партії, голова постійної комісії облради з питань науки, освіти, сім’ї та молоді:
ПТУ та опорні школи. Зараз це два найбільш конфліктних питання в системі освіти. Фінансування профтехосвіти в регіони передали, однак про те, що не всі місцеві бюджеті зможуть витримати це навантаження не подумали. Зараз з урахуванням 90 млн. субвенції з резервного фонду Кабміну грошей для закриття усіх потреб ПТУ області вистачить до 1 липня. Натомість де брати кошти аби дотягнути до кінця року питання відкрите. На разі депутати облради і представники облдержадміністрації проводять співбесіди з керівниками навчальних закладів та консультуються з представниками Федерації роботодавців аби скорегувати перелік робітничих професій, які готують в ПТУ Мета – випускати лише тих фахівців, яких потребує ринок праці. А ще працюємо над тим, щоб зацікавити у підтримці профтехосвіти місцеву владу. Саме тому на нараді, яку плануємо провести десь за місяць, окрім керівництва ПТО та представників ОДА, будуть також присутні мери міст та глави райдержадміністрацій. Так само неоднозначна і ситуація зі створенням опорних шкіл. Серед освітянської громади не має одностайності в цьому питанні. Який провокує навіть чимало конфліктів. Де буде опорна школа, а де її філії. Чи не призведе це до зниження статусу навчальних закладів, зменшення фінансування і погіршення якості освітніх послуг на периферії. Оскільки зрозуміло, що висококваліфікований кадровий потенціал педагогів все ж таки буде зосереджений в основних школах. І головне скільки їх буде в Дніпропетровській області. Зараз на жаль запитань більше аніж відповідей. Проте знайти їх доведеться. Правда, наскільки тривалим та болісним для галузі буде цей процес невідомо.

ВІТАЛІЙ СКВОРЦОВ, депутат Дніпропетровської обласної ради від Радикальної партії, голова фракції Радикальної партії в обласній раді:
Сьогодні освітянська сфера, як і Україна в цілому, потребує реальних реформ, а не їх імітації. І підтримка освіти для Радикальної партії серед головних пріоритетів. Тому в рамках виконання своїх передвиборчих обіцянок фракція РПЛ в обласній раді продовжує дбати про поліпшення життя людей і зокрема. покращення ситуації в системі освіти. Зокрема, зараз за ініціативи фракції Радикальної партії створена робоча група з перевірки діяльності закладів освіти обласного підпорядкування. До її складу увійшли як депутати обласної ради, так і представники громадських організацій. Члени робочої групи мають ретельно вивчити стан справ в навчальних установах, насамперед їх матеріально-технічну базу та забезпечення вихованців нормальним харчуванням. Оскільки чимала кількість дітей не лише там навчаються, але й живуть. Наша кінцева мета – зробити роботу обласних комунальних закладів освіти максимально прозорою, відкритою і якісною.






















Переглядів: 910
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті