Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
13:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Евакуювали понад 318 тисяч людей. Як змінилася робота вокзалу в Дніпрі через 100 днів повномасштабного вторгнення

Евакуювали понад 318 тисяч людей. Як змінилася робота вокзалу в Дніпрі через 100 днів повномасштабного вторгнення
Фото: Суспільне Дніпро

Від початку повномасштабної війни вокзал Дніпра став одним з тих, звідки рушали евакуаційні рейси на захід України та за кордон. Тисячі людей виїжджали звідси щодня, а залізничники працювали цілодобово.

Зараз кількість охочих виїхати зменшилася, а вокзал поступово повертається до нормального режиму, говорить його начальник.

"Усього за 100 днів повномасштабної війни евакуаційними рейсами звідси виїхали близько 318 тисяч людей. Для цього у перші дні російського вторгнення призначили понад три сотні додаткових рейсів. “Ситуація змінювалася щодня, щогодини. Почалася масова евакуація людей, були дуже великі навантаження на працівників залізниці, особливо на тих, хто організовує пасажирські перевезення”, – згадує начальник вокзалу Вадим Бусурулов.

Залізничники адаптувалися до нових умов праці за лічені години, розповідає Вадим. Деякі працівники лишались на роботі цілодобово – намагалися вивезти якомога більше людей.

На вокзалі організували додаткові зони очікування, пункти обігріву, місця для пасажирів з дітьми. Харчуванням забезпечували волонтери. Анна допомагала на вокзалі з початку березня. Каже, щоденно тут було близько трьох тисяч людей.

“Десь у 15-х числах березня тут вся зала була повна людей, ніде було сісти, люди сиділи на підлозі. У нас були величезні черги, люди стояли змійкою. Наші волонтери не могли присісти, не могли відійти. Так було десь місяці півтора, а потім потік людей зменшився”, – говорить Анна.

Те, що пасажирів стало менше, підтверджують і на залізниці. Нині через Дніпро курсує лише один евакуаційний потяг Покровськ-Дніпро-Львів. Як і 100 днів тому, він безкоштовний. Кількість регулярних рейсів також менша, зокрема через тимчасову окупацію українських територій. Вадим Бусурулов каже: пасажиропотік стабільний та приблизно такий же, який був у період після карантину.

Крім того, за 100 днів повномасштабної війни вокзалу вдалося не лише зберегти свій штат, а ще й взяти на роботу колег, які евакуювалися з інших областей.

“Ми бачимо, яке ставлення і пасажирів, і працівників – люди зараз розуміють, у якому стані країна. Люди згуртовані, люди об’єднані, всі намагаються зробити все, щоб наступила перемога”, – говорить Вадим Бусурулов.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (12)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (7)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Дніпровські архітектори допомагають врятувати 500-річний будинок (4)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті