Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
21:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре открыли выставку шедевров мировой фотографии

|«« «« »» »»|

В галерее Артсвит (Крутогорный спуск, 21-а) открыта грандиозная выставка World Press Photo 2023.

На этой выставке представлены результаты ежегодного конкурса World Press Photo, лучшие образцы фотожурналистики и документальной фотографии.

В экспозиции - работы всех 24 региональных победителей всемирного конкурса из 23 стран мира. Они отражают все главные новости 2022 года: от документации войны в Украине и исторических протестов в Иране до реалий Афганистана под контролем Талибана и климатического кризиса в Марокко, Австралии, Перу и Казахстане.

На открытии выставки побывал известный днепровский фотограф, победитель и лауреат многих конкурсов Сергей Дивеев, поделившийся такими впечатлениями:

«Фотографія буває дуже різна, відповідно і відповідь на питання "навіщо" буде звучати дуже по-різному.

Можна знімати місця, де буваєш, щоб зафіксувати свої враження про них. 

Можна портрети, щоб запам"ятати людей, чи навпаки - надати їм якогось образу. Це близько до попереднього пункту.

Вулична, снепшот-фотографія, жанрова - шукають вирішальний момент, миттєву красу, яка існує долю секунди, поки спрацьовує затвор.

Класичні фотоісторії є візуальними доповненнями, а інколи і головними частинами, разом із текстами про людей, події, явища, і як правило не існують без тексту. 

У концептуальній фотографії сам медіум скоріше є провідником у світ ідеї автора, а не самодостатнім явищем. 

І у всіх вищенаведених випадках, а також у ще більшій кількості не згаданих мотиви натиснення на кнопку затвора будуть дещо відрізнятися, лежачи в площині між "зберегти пам"ять", "вловити зникоме", "виразити ідею", "розповісти історію". 

А в цілому допитливість, жага пізнання і випробувань є головними рисами людини, які рухають її вже протягом десятків тисячоліть. Так що пролізти кудись із камерою щоб дізнатися, як якась річ чи явище виглядають на знімку, і можливо розповісти світові - просто природне бажання для тих, хто вибрав саме фотоапарат своїм інструментом».

Фото Сергея Дивеева. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте