Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 02 мая 2024
23:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В «Меноре» показывают всю правду о Большой войне

|«« «« »» »»|

В Днепровском КДЦ «Менора» экспонируется масштабная выставка «Війна за незалежність. Хроніка незламності».

Выставка посвящена 10-летию героической борьбы Украины за свою независимость с рашистами и 2-летию начала полномасштабного вторжения.

Выставка настолько масштабна, что заняла два этажа. На ней представлены сотни экспонатов, которые отражают все десять лет нашего сопротивления российским агрессорам.

На выставке побывала и поделилась такими впечатлениями известная исследовательница культурной жизни Днепра рассказали Ирина Семенчук:

«На першому поверсі «Менори» відкрилась потужна музейна експозиція 'Війна за незалежність. Хроніка незламності".

На двох поверхах крок за кроком ми знову прокручуємо всі жахи, які нам скоїв наш клятий сусід. Всі головні події тут висвячені. І хоча почуття ненависті і жага помсти - не найкращі почуття, але крокуючи залами і дивлячись на горе ні в чому не винних українців інши почуття немов би канули в лету. Я не знаю як можна простити, забути, відновити........

В експозиції є вітрини, присвячені окремим героям, е куточки, де ми дізнаємось і про нас , тих , хто плете сітки, готує їжу, в'яже шкарпетки та донатить на армію. І цих людей так богато, що їх ім'я фізично неможливо зафіксувати в експозиції.

Якщо матеріали першого поверху відображають події від початку інтервенції сусіда в 2014 році, коли 12 квітня загін Ігоря Гіркіна захопили Слов'янск та Краматорськ, то матеріали другого поверку відображають події від 24 лютого 2022 року.

Що запам'яталось болючим дотиком до душі? Вітрина, в якій згадується ім'я дніпровця Андрія Кіснера - захисника Донецького аеропорта. Вітрина Богдана Олександровича Дмитрука, нікопольчаніна, полковника, кавалера орденов Богдана Хмельницького усіх трьох ступенів. Дошка, на яку можна прикріпити своє побажання. Кілька своїх побажань люди прикріпили прямо до світлин, які не залишають байдужими як нас дніпрян, так і тисяч переселенців з захопленого південного сходу України.

В залах багато інсталяцій, які викликають сльози... Цікаві дві вітрини з трофейним матеріалом. Чомусь навіть різнокольорові олівці в військовій сумці викликають таку бурю злоби...

Друзі, ваші відвідини цієї експозиції будуть малесеньким кроком до нашої ПЕРЕМОГИ».

Фото Ирины Семенчук.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте