Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
20:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Небесное воинство ушел еще один герой Днепровской бригады ТРО

В Небесное воинство ушел еще один герой Днепровской бригады ТРО

Свой последний бой принял Роман Бойко, ставший героем 128-й Днепровской бригады ТРО и множества статей и телевизионных сюжетов.

Писал о нем и Городской сайт.

Легендарной стала прошлогодняя история. В одном из боев Роман оказался на позиции один в окружении рашистов. Восемь дней (!) он отбивал постоянные атаки врагов. Когда кончились свои патроны, Роман использовал оружие убитых им врагов. Побратимы безуспешно пытались прорваться к нему. Получалось лишь при помощи дрона доставить ему воду и батареи для рации, чтобы поддерживать связь.

Только на девятый день он смог прорваться из окружения. За 8 дней герой уничтожил 50 солдат врага и подбил один танк.

В своем последнем бою Роман Бойко тоже уничтожил много оккупантов, рассказал пресс-офицер 128 бригады ТРО Александр Курбатов:

«Загинув Роман Бойко, світла людина і справжній воїн.

Мало хто знає, що на службу він прийшов вже з травмами від попередньої служби, з інвалідністю третьої групи. Щоб вступити до війська і стати на захист України, він покинув роботу в Ізраїлі і повернувся на батьківщину. Йшов не за військовою романтикою, не за славою, бо служив в АТО і вперше потрапив в оточення ще під Дебальцево, а тому добре розумів, що таке війна. Він повернувся, бо тут, в Україні, живе його дружина з дітьми, тут велика рідня, тут його земля і іншої України немає.

Півтора місяці тому Романа запрошували на якесь шоу 1+1, просили в студію, готові були приїхати. Він тоді був у госпіталі і йому казали, що з такими травмами, старими і набутими, варто списатися. Але хто тоді залишиться у війську, питав Роман. Він вирішив залишитися.

В останньому бою він знову поклав купу російськіх орків, але цього разу він загинув.

Можливо, ви дивилися якийсь з сюжетів про Романа і навіть ставили лайк - там десятки тисяч лайків під цими сюжетами. Тепер прохання підтримати петицію про присвоєння Романові звання Героя України. Реального героя з неймовірним бойовим шляхом. Щоб проголосувати потрібно всього кілька хвилин вашого часу.

https://petition.president.gov.ua/petition/223090

І ще у Романа залишилася родина, діти, для яких він був найкращим батьком, і дружина, яка залишилася з дітьми…».

Фото со страницы Александра Курбатова.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте