Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Gorod`ской дозор
Вc, 26 мая 2024
16:28

GOROD`СКОЙ ДОЗОР

dp_probation


24 июня 2021, 14:08

Про те, як діяльність груп взаємодопомоги підвищує безпеку у суспільстві

23.06.2021 року працівники Амур-Нижньодніпровського районного відділу Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області прийняли участь у черговому засіданні групи взаємодопомоги Громадської організації «Український Центр Обслуговування Анонімних Алкоголіків» міста Дніпра.

Засідання очолював один з учасників групи. Ми познайомились не тільки з учасниками, які регулярно відвідують групу, але й побачили новачків, які прийшли у групу перший раз. Насьогодні більшість обивателів знають про програму «12 кроків». Саме по такій програмі працюють групи взаємодопомоги ГО «Український Центр Обслуговування Анонімних Алкоголіків». Змістом даного засідання стали розповіді учасників групи про свій «перший крок» у подоланні алкогольної залежності. В історіях, які розповідали виступаючі, звучали переживання з приводу емоцій і почуттів, з якими їм було раніше дуже складно справлятися, вони робили акцент на труднощах прийняття самостійних рішень, розповідали про негативне ставлення до себе. Зробивши «перший крок», маючи постійну підтримку учасників групи, життя цих людей поступово стало змінюватися, а саме: з’явилась впевненість у собі, з’явилось бажання дбайливого ставлення до себе, виявилося, що особиста відповідальність за будь-які емоції та вчинки викликає дуже приємне почуття самоповаги, а також, виявилося, що негативні емоції можуть допомагати вирішувати деякі питання й для цього не потрібно бути у сп’янінні. Деякі виступаючі говорили про те, що були зриви, і їм приходилось починати все спочатку, й в цьому їм допомагав вже отриманий позитивний досвід та учасники групи, які приймали їх безумовно, без осуду та критики.

Атмосфера у групі була дуже доброзичливою, а саме: учасники з щирою зацікавленістю слухали тих, хто брав слово; ніяких уточнюючих запитань не задавали; будь-яких коментарів не надавали; ні на що не вказували, – учасники групи повністю приймали та підтримували виступаючих.

Нажаль, певний процент сучасної молоді дуже легковажно починає свої відносини з алкоголем… Тому нам дуже хочеться побажати, щоб діяльність таких груп взаємодопомоги поширювалась.





Последний раз редактировалось: 24.06.2021 14:58
Просмотров: 157
Все записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Объявления

Мой gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте