Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Ср, 26 червня 2024
15:32

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

dp_probation


28 липня 2021, 13:39

Магнітна відповідальність

Досвід роботи з правопорушниками свідчить про те, що більшість суб’єктів пробації має прокримінальне мислення. У рамках соціально-виховної роботи інспектора та психологи служби з питань пробації намагаються змінити їх соціальні установки. Такі зміни починаються з формування відповідального ставлення до своїх вчинків.

Знаходячись на обліку у відділах пробації правопорушники стикаються з певними обов’язками та правилами. Деякі суб’єкти пробації вперше замислюються над тим, що для того, щоб їх життя мало соціально сприятливе направлення обов’язково потрібно дотримуватися норм і правил у відношеннях з оточенням. Нерідко виникають випадки коли суб’єкти пробації завіряють інспектора у тому, що вони розуміють усю важливість відповідальності виконання обов'язків, які поклав на них суд. Але протягом часу становиться зрозумілим, що особисту відповідальність суб’єкти пробації на себе не покладають і сподіваються на те, що інспектор буде слідкувати за днями їх реєстрації. Для таких випадків працівники Амур – Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області зробили «зовнішній якір» у вигляді магнітів, на яких зазначені контакти відділу пробації. При постановці на облік суб'єкт пробації отримує такий «зовнішній якір», який в домашніх умовах стає постійним нагадуванням про те, що його життя на деякий час пов'язано з пробацією.

Крім того, таке «магнітне нагадування» виконує додаткову функцію, а саме, формує довіру до пробації серед оточення, з яким спілкується суб'єкт пробації.

Амур – Нижньодніпровський районний відділ
філії Державної установи «Центр пробації»
у Дніпропетровській області








Останній раз редагувалося: 28.07.2021 13:55
Переглядів: 217
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті