Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Козацькі пісні Дніпропетровщини почали популяризувати серед молоді

Козацькі пісні Дніпропетровщини почали популяризувати серед молоді
На Дніпропетровщині триває робота з підтримки та популяризації серед молоді козацьких пісень. Її результати та подальші плани обговорили 7 травня керівництво обласної ради, фольклористи та науковці ДНУ ім. О.Гончара, директори, викладачі та методисти Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки, Дніпродзержинського та Криворізького обласного музичного училища тощо, які безпосередньо реалізують заходи із збереження козацький пісень.

Зараз на базі цих навчальних закладів діють студентські фольклорні ансамблі та співочі колективи, які займаються вивченням та виконанням козацьких пісень. Студенти разом з викладачами виїжджають на фольклорні експедиції, де спілкуються з носіями та збирають автентичні козацькі пісні. Вони вже побували у 5 селах Петропавлівського, Павлоградського та Томаківського районів та м. Жовті Води. Для студентів читають лекції про пісенне надбання Дніпропетровщини часів козаччини та проводять тематичні заходи.

У планах – створити на базі Дніпропетровської консерваторії ім. М. Глінки методично-культурний центр, який дозволить професійно прослуховувати та відтворювати усі нюанси козацьких пісень.

Нагадаємо, що за ініціативи голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода Україна та Дніпропетровщина наполегливо відроджує і зберігає козацький епос. З січня 2015 року елемент козацькі пісні Дніпропетровщини включено до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України. Наразі номінаційне досьє «Козацькі пісні Дніпропетровщини» знаходиться на розгляді Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Мета Дніпропетровщини – включення козацьких пісень до Списку нематеріальної культурної спадщини людства, що потребує термінової охорони.

Gorod.dp.ua на Facebook.


лек  (12.05.15 19:57): Напишите кто же у нас фольклористы, кто в этом разбирается, у кого получить консультацию?
А то любую украинскую песню объявляют козацкой, а песни, которые имеют авторов почему то вдруг объявляют народными? Стыдно, что мы такие знатоки (в том числе в консерватории)! А то будет как в вашей статье "казацкий песен"! Козаки и казаки -НЕ ОДНО И ТОЖЕ!
Відповісти | З цитатою
Lera12345  (09.05.15 11:01): Хороший преподаватель английского носитель в Киеве нашелся для меня на сайте <cite>http://preply.com/kiev/angliyskiy-s-nositelem-ya zyka</cite> Відповісти | З цитатою
Фанат бойового гупака  (07.05.15 15:39): И шо,- терь казаки памаранчевые? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті