Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Профільний комітет ВР підтримав законопроект про фінансове оздоровлення «Південмашу»

Профільний комітет ВР підтримав законопроект про фінансове оздоровлення «Південмашу»
«Південмаш» завжди був і залишається флагманом промислової сфери Дніпропетровська.

Втім, наприкінці 2015 року його працівники опинилися у вкрай складному становищі. Протягом вересня-грудня вони не отримували заробітну плату. Сума загальної заборгованості сягнула 50 млн. гривень. Опинившись у вкрай скрутному становищі, люди змушені були виходити на пікети і штурмувати адміністративні будівлі міста.

Зрушити питання з мертвої точки вдалося міському голові Дніпропетровська. Наприкінці лютого Борис Філатов особисто звернувся до Юлії Тимошенко із проханням пролобіювати законопроект щодо фінансового оздоровлення «Південмашу». Міський голова переконував – прийняття такого документу допоможе державі не лише розрахуватися із боргами по заробітній платі, а й стабілізує фінансовий стан підприємства та забезпечить завантаження виробничих потужностей «Південмашу».

Вже 31 березня всі ці доводи на користь необхідності підтримки «Південмашу» були почуті у Києві під час засідання профільного комітету Верховної Ради. «Профільний комітет ВР підтримав законопроект, поданий за моїм проханням Юлією Тимошенко "Про фінансове оздоровлення державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова" і прийняв рішення прискорити його проходження», - поділився Борис Філатов.

Міський голова також подякував Юлії Тимошенко, керівникові профільного комітету ВР Віктору Галасюку та Олександрі Кужель за плідну співпрацю у вирішенні цього питання. Борис Філатов додав – «Південмаш» завжди був та залишатиметься флагманом промислового Дніпропетровська. Він переконаний – підтримка парламентом цього законопроекту дозволить не лише врятувати підприємство від банкрутства, але й допоможе йому вийти на нові напрямки міжнародного співробітництва.

Та міський голова радіє не лише за подальший розвиток у Дніпропетровську космічного машинобудування, а й за цілі династії, що присвятили своє життя цій сфері. Сім’ї, що працюють на «Південмаші», втрачали віру в завтрашній день, але від сьогодні у підприємства та його працівників з’явився новий шанс.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Днепр_2  (03.04.16 09:04): Пока не начнут выпускать нужную конкурентоспособную продукцию никакие планы не помогут.
Проедят все деньги.
Відповісти | З цитатою
Горожанин  (01.04.16 09:35): Цитата: "А производство сложных и дорогих промышленных товаров — это то, что обеспечило бы богатство украинцам." Появятся рабочие места. Хотелось бы, чтобы профсоюзы разных предприятий в наше время защищали интересы работников более активно. Відповісти | З цитатою
Алекс  (31.03.16 23:03): А работать будете? Или только деньги из бюджета? Верхушка стырит а низы без денег и работы. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті