Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Делегація горсовета в Берліні вивчала німецький досвід очищення води та облаштування ринків

Делегація горсовета в Берліні вивчала німецький досвід очищення води та облаштування ринків

В ході третього дня офіційного візиту посадовців Дніпропетровської мерії до Берліна заступник міського голови Михайло Лисенко обговорив з керівниками підприємства «Вода Берліна» європейський досвід систем водоочищення.

А директор департаменту споживчого ринку та сфери послуг міськради Руслан Мороз вивчав, чим відрізняються німецькі правила вуличної торгівлі від дніпропетровських практик.

Підприємство «Вода Берліна» виконує ті самі функції, що й «Дніпроводоканал». Його сучасна інфраструктура дозволяє робити воду з-під крана повністю придатною для пиття. Відсутність необхідності додаткового фільтрування керівники «Води Берліна» демонструють на власному прикладі.

Воду на підприємстві не хлорують. Замість забороненого хлору використовують ультрафіолет. Він придатний для очищення не лише води, а й стоків після фільтрування. Тож у Шпрею, річку в східній частині Німеччини, вони потрапляють абсолютно чистими.

Крім того, «Вода Берліна» самостійно виробляє 57% електроенергії для власних потреб, спалюючи відходи, що залишилися після очищення води. Частина її йде на підігрів води, решта – на опалення підприємства.

За словами Михайла Лисенка, підприємство з очищення води повного циклу на 90% схоже на «Дніпроводоканал». Разом з тим, річний бюджет «Води Берліна» дорівнює річному бюджету Дніпропетровська загалом. Так, 1 кубометр постачання та відведення води берлінцям коштує 4,6 євро. Та на чистоті тут не економлять, а заощаджувати воду містян привчають змалку.

Німецький досвід, який потрібен місту на Дніпрі, – порядок у всьому. Берлінські ринки – мобільні, працюють 1-2 дні на тиждень. Після завершення їхньої роботи на вулицях чисто. Стаціонарні кіоски тут не зустрінеш. Стаціонарними можуть бути тільки крамниці, а для приготування їжі в пересувних кафе замість газових балонів використовують вуглини.

Нагадаємо, делегація Дніпропетровської міської ради перебуває з офіційним візитом в Берліні з 31 травня. Учора очільник міста відвідав виставку Metropolitan Solutions 2016, де провів перемовини зі світовими лідерами виробництва канатних доріг, та ознайомився з німецьким досвідом створення «розумного міста».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


vil  (03.06.16 15:54): После изучения Р. Морозом немецких правил уличной торговли, в Берлине появится куча киосков, и в каждой подворотне будут торговать... Европа становится ближе к нам! Відповісти | З цитатою
Алекс  (03.06.16 13:51): Позор для депутата, а чем вообще у нас занимаются и для чего у нас университеты - академии. Чем занимаются люди с высшим образованием? Где специалисты и чем они занимаются? Компьютеры да гуляние по городу... Караван... Мост-Сити... ПОЗОР... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті