Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 14 червня 2024
08:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ТОП унікальних туристичних місць Дніпропетровської області

ТОП унікальних туристичних місць Дніпропетровської області

Зелений, історичний, фестивальний, екстремальний – такими видами туризму відома Дніпропетровщина. Також вона славиться петриківським розписом, багатою козацькою спадщиною. Сьогодні всі, хто любить подорожувати і відкривати для себе невідомі куточки, відзначають Всесвітній день туризму.

Дніпропетровщина запрошує мешканців та гостей поринути у козацьке минуле, доторкнутися до історії, відвідати зелені садиби, спробувати себе у петриківському розписі.

Унікальна окраса Дніпропетровщини – петриківський декоративний розпис. Він – на хатах, скринях, музичних інструментах. Твори майстрів петриківського розпису експонуються на виставках у Польщі, Канаді, Франції, Голландії, Німеччині, США, Японії, Китаї. Придбати сувеніри та навчитися виводити розписи можна на етно-фестивалі «Петриківський дивоцвіт», який проводиться щорічно.

Дніпропетровщина – колиска козацтва. Із восьми Січей, які відомі за час існування козацької республіки, п`ять знаходяться на теренах області. У 1635 році на правому березі Дніпра була зведена фортеця Кодак. Від неї до наших днів у Дніпровському районі області збереглися два бастіони, частина валів, а також колишній замковий цвинтар.

У П`ятихатському районі Дніпропетровської області можна відвідати пам'ятник, відкритий на честь 350-ї річниці Жовтоводської битви. Він символізує союз між Богданом Хмельницьким і кримським ханом Іслам-Гіреєм ІІІ. Поєднання на полі бою двох сил забезпечило перемогу козаків над поляками.

Відчувається дух козацький і поблизу села Капулівка Нікопольського району. Тут могила хороброго воєначальника Івана Сірка.

Понад трьох століть на сторожі духовності стоїть Новомосковський Свято-Троїцький собор, збудований у XVIII столітті. Дерев’яний храм без жодного цвяха. Собор відомий далеко за межами України. Його називають єдиним дев’ятиглавим хрестово-купольним храмом у світі. Він – головний персонаж роману «Собор» українського письменника Олеся Гончара.

Якщо ви хочете побачити найбільший костьол південної України, то вам до Кам’янського. Костел Святого Миколая споруджено наприкінці XIX століття в «неоготичному» стилі. Всі елементи оздоблення – із жовтої цегли.

Звірити час можна з найбільшим квітковим годинником, що у Кривому Розі. Його діаметр – 22 метри, довжина хвилинної стрілки – до 12 метрів. Тут висаджено 22 тисячі квітів різних видів. Удень кожна година супроводжується мелодійним дзвоном, а вночі годинник підсвічується.

Також завжди раді гостям у сільських «зелених» садибах. Їх на Дніпропетровщині вісім – у Царичанському, Петриківському, Нікопольському та Криничанському районах.

Ще більше цікавих місць – на сайті ОДА.

Gorod.dp.ua на Facebook.


да  (28.09.16 09:21): из года в год один и тот же список публикуют. Відповісти | З цитатою
житель Днепропетровска  (27.09.16 16:08): подведем итог, поехать некуда... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті