Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як не переохолодитися в перші морози – поради спеціалістів

Як не переохолодитися в перші морози – поради спеціалістів

Переохолодитися можна навіть у плюсову температуру та невеличкий мороз, кажуть спеціалісти. Коли стовпчик термометра стрибає від плюса до мінуса, повітря вологе та дує холодний вітер, не важко й застудитися.

Як зігрітися та уникнути ГРВІ в перші холоди, розповіли в Обласному центрі здоров’я.

Одягайтеся, як «капуста». Замість одного товстого светра краще надягти кілька легких. Між шарами одягу зберігається повітря, яке допомагає утримувати тепло. До того ж, якщо стане жарко, зможете зняти одну з кофтин та не спітнієте. Обов’язково носіть шапку та рукавички. Обирайте правильне взуття. Не підійдуть тісні чоботи, які перешкоджають нормальному кровообігу. У холоди краще не носити сережки – вони швидко охолоджуються та сприяють обмороженню мочок.

Вживайте калорійну їжу. Перед виходом на вулицю добре поїжте – це дасть організму додаткову енергію. На довгу прогулянку беріть із собою термос з гарячим чаєм. На вулиці постійно ворушіть пальцями рук і ніг. Кровообіг прискориться – вам буде тепліше. У вітряну погоду користуйтеся захисним, а не зволожуючим кремом.

Не пийте алкоголь на морозі. Він викликає ілюзію тепла, а насправді лише сприяє більш швидкій його втраті. Гірше кров циркулює й при курінні на морозі. Як наслідок - кінцівки стають більш вразливими до холоду.

Особлива увага під час холодів – дітям та людям похилого віку. У них гірша терморегуляція, відтак й схильність до переохолоджень – більша.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сергей  (30.11.16 11:57): В Каменском с 07.12.2016 на неопределённый период в посёлке Романково отключат газ.Чтобы нам не переохладиться в своих домах не отключайте газ.А ремонтные работы проводите при плюсовой температуре. Відповісти | З цитатою
Вика  (29.11.16 21:39): Люди! Помогайте бездомным животным в мороз! Вы же люди!!! кусок хлеба и ненужные тряпки на подстилку! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті