Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 11 червня 2024
18:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі стартував XI Міжнародний фестиваль екранних мистецтв «Дніпро-сінема» імені Данила Сахненка

У Дніпрі стартував XI Міжнародний фестиваль екранних мистецтв «Дніпро-сінема» імені Данила Сахненка

Урочистий старт XI Міжнародному фестивалю екранних мистецтв «Дніпро-сінема» дали 7 грудня в Дніпропетровській філармонії ім. Л. Когана. З 2006 року фестиваль носить ім'я одного з фундаторів українського кіно, оператора та режисера з Катеринослава Данила Сахненка.

На цьогорічний «Дніпро-сінема» було подано понад 160 заявок, з них для показу відібрали 126 картин. Фільми надіслані з 9 країн світу: України, Франції, США, Королівства Бруней, Росії, Вірменії, Естонії, Німеччини, Молдови. Україну представляють 23 міста. Екранні роботи розподілені в номінаціях «Ігрове кіно», «Документальне кіно», «Телевізійні жанри», «Анімація», «Студентські роботи», «Дитячо-юнацька творчість». Сьогодні в Будинку мистецтв розпочали покази анімаційних робіт. Всього в цій номінації – 18 фільмів.

«Фестиваль відкривається українським фільмом «Весільний коровай» Дмитра Вовка з міста Полтава», – розповіла директор дніпровського Будинку мистецтв Валентина Слобода.

Будинок мистецтв на вул. Філософській, 23 – основний майданчик фестивальних показів. Крім того, перегляди влаштовуватимуть й у віддалених районах міста, зокрема, в будинку культури «Енергетик» (вул. Космонавта Волкова, 11а), КДЦ «Іскра» (Таромське), ПК «Північний» (ж/м Північний). У дні проведення фестивалю в Будинку мистецтв та у вищих навчальних закладах міста заплановані творчі зустрічі з авторами фільмів. Вхід на всі заходи безкоштовний. Фестиваль триватиме три дні.

Голова журі – народний артист України, відомий режисер Ярослав Лупій зазначив, що за всі роки проведення фестивалю було переглянуто понад тисячу фільмів. «Приємно, що молоді талановиті автори створюють прекрасні кінокартини, які є достойними для великого кіно. І що більше таких робіт, то краще – це обличчя нашої країни. А загалом з кожним роком рівень фестивалю зростає, це радує. Подаються дійсно достойні роботи, і вимоги до них теж підвищуються», – сказав Ярослав Лупій.

Учасників фестивалю привітала заступниця начальника управління культури міської ради Людмила Кудряшова. «Раді вітати всіх учасників фестивалю на нашій дніпровській землі. Глядачам, поціновувачам кіномистецтва бажаю цікавого перегляду, учасникам – перемог, нових творчих здобутків, нових фільмів», – сказала Людмила Кудряшова.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті