Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
18:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Енергозбережні технології для дитячих закладів!

Енергозбережні технології для дитячих закладів!

На Дніпропетровщині збільшується кількість навчальних закладів, які навіть у віддалених селах використовують європейський підхід в опаленні.

Наразі саме комунальні соціальні та навчальні заклади є найбільш енергозатратними. Їх застаріла та неефективна система опалення споживала багато енергоносіїв, проте не давала належного тепла у приміщенні. Як наслідок – збільшення витрат за енергоносії, холоднеча у кабінетах, хворіюча малеча.

Завдяки співпраці Дніпропетровської обласної ради, з європейським проектом ЄС/ПРООН МРГ-III, місцевою владою та громадою, удається реалізувати ряд корисних проектів для громадських закладів у сфері енергозбереження.

Один з прикладів позитивної співпраці – Привовчанський ясла-садок «Ромашка», у якому виховується малеча з двох сіл – Привовчанське та Малоолександрівка. Тут технічно переоснастили систему тепло забезпечення шляхом встановлення котлів на біомасі. Такий підхід дозволяє знизити витрати при транспортуванні енергоносіїв, здешевити паливо, до того ж такий вид палива як біомаса, є безпечним для довкілля. Реалізація проекту обійшлась у суму майже півмільйона гривень, з них кошти обласного бюджету – 90 тис. грн., майже 104 тис – кошти місцевого бюджету сільради, 24,5 тис грн. – зібрала сама громада, решта – кошти ЄС/ПРООН.

«Енергонезалежність України – це стратегічний напрямок розвитку держави та реальний шанс на нашу економічну стабільність. Тому ми робимо все, аби в Дніпропетровській області якнайшвидше впроваджувалися енергозбережні технології. Сплачувати непомірні кошти за тепло, маючи при цьому холоднечу у приміщенні – не логічно і нераціонально. Тим більше, у навчальних та виховних закладах, де зростають наші діти. Впроваджуючи енергозбережні заходи, ми досягаємо значної фінансової економії, стаємо менш залежними від газового опалення та вже з малечку показуємо дітям, як треба раціонально споживати енергоресурси, вчимо європейським підходам до організації свого життя. Обласна рада завжди підтримує прагнення громад йти у ногу з часом та впроваджувати передові технології у свій побут», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Також у дитсадку у рамках обласного конкурсу проектів та програм місцевого самоврядування реалізували проект «Дитина – найкраща інвестиція. Створення комфортних умов для творчого розвитку дошкільнят у дитячому садку «Ромашка». В його рамках повністю відремонтували навчальний заклад (спортивну залу, коридори, спальні, замінили вікна, двері та сантехніку. Наразі цей дитсадок є найсучаснішим серед всіх дошкільних закладів у регіоні. На все пішло майже 600 тис. грн., з яких кошти обласного бюджету – 210 тис. грн., районного бюджету – 170 тис. грн., 178 тис грн. – дала сільрада, решту - партнери.

За словами заступника голови облради Мгера Куюмчяна, який з робочим візитом відвідав с. Привовчанка та ознайомився з реалізацією проектів, обласна рада виконує організуючу роль у процесі підвищення рівня життя громад.

«Ми об'єднуємо довкола себе всіх учасників процесу: громади, які прагнуть змін, місцеву владу, підприємців, іноземні фонди, які готові спів фінансувати наші проекти. Обласна рада надалі буде тільки розширювати свою роботу. У співпраці з відділом органів місцевого самоврядування обласної ради, ми реалізуємо чимало корисних заходів. Тільки у рамках обласного конкурсу проектів та програм місцевого самоврядування до кінця року плануємо реалізувати ще близько 20 проектів для громад Дніпропетровщини», - зазначив він.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті