Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 15 червня 2024
19:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Дніпропетровськгаз» щодня безкоштовно повіряє майже півтисячі лічильників

«Дніпропетровськгаз» щодня безкоштовно повіряє майже півтисячі лічильників

За півроку ПАТ «Дніпропетровськгаз» спільно з представниками державного підприємства «Дніпростандартметрологія» провели безкоштовну повірку понад 10,8 тис. побутових лічильників газу. Результати перевірки роботи приладів показали, що 4,1 тис. лічильників не придатні до подальшої експлуатації через зношеність лічильного механізму або значну похибку вимірювання.

Процедура повірки лічильників передбачена українським законодавством та є обов'язковою для усіх споживачів. Вона здійснюється державними повірниками ДП «Дніпростандартметрологія». Однак демонтаж та монтаж лічильників мають право виконувати лише фахівці газорозподільної компанії. У середньому кожна бригада ПАТ «Дніпропетровськгаз» щодоби знімає на повірку по 10-12 приладів, залежно від наявного обмінного фонду та віддаленості населеного пункту. В сього за шість місяців 2017 року фахівці провели понад 9 тисяч безкоштовних планових та 1,7 тисяч позапланових повірок лічильників газу.

«Щоб забезпечити достовірний обліку природного газу та здійснювати коректні нарахування за його споживання в області працює 50 бригад з обслуговування вузлів обліку газу. Робота проводиться колосальна, адже в день на спеціальному обладнанні проходять повірку майже півтисячі газових лічильників», - говорить начальник управління метрології ПАТ «Дніпропетровськгаз» Костянтин Унгаров.

За його словами, часто фахівці компанії зіштовхуються з небажанням деяких споживачів допустити у своє помешкання для зняття лічильника на повірку. Найчастіше така відмова пов'язана із втручанням споживачів у роботу приладу для зменшення його показань. Так, за шість місяців цього року представники ПАТ «Дніпропетровськгаз» вже склали майже 50 актів про відмову допуску, а метрологи зафіксували 145 фактів незаконних втручань у роботу приладів обліку .

Фахівці наполегливо рекомендують споживачам утриматися від несанкціонованих втручань у роботу приладу обліку, адже приховати їх неможливо. Порушення легко виявляють за характерними механічними пошкодженнями на відліковому механізмі, підробленими пломбами, відбитками тавр. Окрім того, компанія має спеціальні технічні засоби, які дозволяють виявити як втручання в роботу лічильника газу, так інші випадки незаконного споживання палива.

«Псування газового обладнання, в тому числі й лічильника, може призвести до серйозних наслідків: від витоків газу до загрози вибуху. До того ж, намагаючись таким чином заощадити свої кошти, споживачі наражають на небезпеку себе, близьких і своє помешкання», - наголошує комерційний директор ПАТ «Дніпропетровськгаз» Віталій Косенко.

Якщо експертиза лічильник а не вияв ила жодних порушень, то прилад вважається справним та повертається власнику. За виявленими фактами втручання складаються акти про порушення, відбувається відключення споживачів, з яких стягують заподіяні державі збитки. Розрахунок суми збитків відбувається індивідуально для кожного окремого випадку згідно з Кодексом ГРМ.

Gorod.dp.ua на Facebook.


елена  (28.07.18 11:42): Под этим предлогом уже два месяца улица без газа. Счетчик сняли но ни обменника ни калача не поставили! У них нет! Осталась просто дыра! А это большое нарушение! Но на эту монополию управы нет. Куда смотрит Пикинер?!!! Відповісти | З цитатою
дп  (03.08.17 09:16): В день пол тысячи счетчиков, прям стахановцы, а у автора с математикой не все в порядке. Відповісти | З цитатою
***  (02.08.17 13:58): лучше бы прозвучало что эти пол тысячи счетчиков были установлены бесплатно в пол тысячи квартир... Відповісти | З цитатою
Ирина  (02.08.17 13:21): Такие белые и пушистые!Пусть расскаажут , как на дома с газовыми колонками и плитами ставят общедомовые счетчики! Сколько ж денег можно содрать! С 3х человек 84 куба! И здесь ничем не гнушаються. Жулики!!! Відповісти | З цитатою
ОбуховкаГаз  (02.08.17 13:17): В Обуховке под предлогом снятия счётчиков оставили целые улицы и дачные районы без газа. Уже скоро месяц. И это в разгар дачно-летнего сезона! Все для людей! Відповісти | З цитатою
Благодарный пользователь Днепр  (02.08.17 11:06): Могут ведь. Аж слезу пробили. Відповісти | З цитатою
asd2  (02.08.17 10:55): Ага, ну прям альтруисты Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті