Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
03:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Працівники КП «Зооконтроль» закликають дніпрян реєструвати та чіпувати своїх тварин

Працівники КП «Зооконтроль» закликають дніпрян реєструвати та чіпувати своїх тварин

У Дніпрі триває обов'язкова реєстрація домашніх тварин. Фахівці КП «Зооконтроль» закликають мешканців міста не зволікати та вносити інформацію про свого улюбленця до міської бази. Для собак реєстрація обов'язкова, для котів вона здійснюється за бажанням власника.

«Реєстрація включає чіпування тварини та видачу номерного жетона. Він є підтвердженням того, що тварина пройшла вакцинацію та внесена в міську базу. Чіп залишається з твариною на все життя. Він має унікальний 15-значний номер, який включається до єдиної міжнародної бази», – зазначив директор КП «Зооконтроль» Олег Кучин під час прямої телефонної лінії 23 серпня.

Реєстрація тварин дає власникам переваги. Зокрема, вони можуть спокійно подорожувати зі своїми улюбленцями за межі України. А якщо тварина загубиться, шанси знайти її зростають. На кожному жетоні є QR-код, при скануванні якого з'являються дані про власника та телефон КП «Зооконтроль», куди слід повідомити про знайдену тварину.

«В міській базі вже є 19 тварин. Їхні власники звернулися до нашого комунального підприємства. А в міжнародній базі зареєстровані 2996 собак і котів з Дніпра. Туди люди вносять їх самостійно», – каже начальник відділу реєстрації тварин КП «Зооконтроль» Ірина Пономаренко.

Однак взяття тварини на облік передбачає не лише переваги, а й відповідальність: якщо собака покусає людину, її власника буде просто знайти й покарати.

Реєстрацію можна проводити з 3-місячного віку й не пізніше, ніж через 10 днів після придбання тварини. Для цього слід звертатися до КП «Зооконтроль» за адресою вул. Березинська, 60 або за телефонами: 067-908-89-86 та 050-29-49-816. Працює підприємство з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 17:00.

Процедура займає приблизно 20-30 хвилин. При собі необхідно мати паспорт власника, а якщо тварині робили щеплення, то ще й документи, які це підтверджують. Реєстрація з чіпом та жетоном коштує 172 гривні, тільки жетон – 94 гривні.

Крім того, зараз працівники «Зооконтролю» ведуть переговори з ветеринарними клініками щодо надання цієї послуги. Більше інформації ви можете отримати на сторінці комунального підприємства у «Фейсбуці».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Lexx  (08.09.17 15:18): А почему я должна платить за жетон Зооконтроля? Можно выдать мне номер, а жетон я сама найду где сделать и сколько тому человеку заплатить. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Глюкс  (28.08.17 12:06): А можно соседей чипировать? Те еще животные. Відповісти | З цитатою
Карлович  (28.08.17 09:33): Чего таки не думают
Чего таки не пробуют
Чего таки не делают
Из чего хотите
Закидывайте неводы
Угадывайте поводы
Загадывайте выводы
Только не сидите
Засиживаться нечего
Фортуна переменчива
У стада человечьего
Помыслы одни
Вытягивайте золото
Из меди и из олова
Из невода, из омута
Из старого, из малого
Изнова и заново
Умело и без опыта
Вытягивайте золото
Вытягивайте золото
Золото, золото
Золото тяни
Відповісти | З цитатою
Домохозяйка  (27.08.17 22:35): А если не делали прививки, тоже зарегистрируете? Відповісти | З цитатою
22ц2  (24.08.17 10:02): Ну да, владелец,живя допустим в Краснополье должен тащить своего волкодава в маршрутке на Березинскую,угу все бросит и помчится.Вам надо,подняли попу и пошли по дворам и процедура должна быть бесплатной для владельцев,а так как вы хотите никто делать не будет Відповісти | З цитатою
...  (23.08.17 22:57): Вот хоть убейте, не пойму, зачем мне клубную собаку еще раз регистрировать? Неужели нельзя с КСУ решить вопрос и получить информацию о животных? Или просто тупо деньги нужны? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті