Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
07:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Кам`янчани взяли участь у ювілейному «Петриківському дивоцвіті»

Кам`янчани взяли участь у ювілейному «Петриківському дивоцвіті»
16 вересня в селищі міського типу Петриківка під патронатом голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова відбувся Х етнофестиваль «Петриківський дивоцвіт». Фестиваль проводиться з 2008 року і за цей час став справжнім брендом Дніпропетровщини. На цьогорічному «Петриківському дивоцвіті» були представлені роботи народних умільців з усіх міст та районів області – майстрів авторської ляльки, вишивальниць, художників, майстрів іграшки та орігамі, ковалів, скульпторів, виноділів-аматорів і, звичайно, майстрів петриківського розпису. Крім того, під час фестивалю на «Мистецькій поляні» було зареєстровано новий рекорд України – найдовше панно, прикрашене Петриківським розписом, у виготовленні якого взяли участь художники нашого міста Антоніна Фуштей, Єлизавета Полонська, Тамара Зубкова, Інна Шашлова. На панно було нанесено і емблему від Кам’янського, ескіз якої створив член Національної спілки художників України Олександр Чегорка. На емблемі зображені три камені, або три кургани – вони символізують поселення, з яких формувалося місто; козак Мамай – уособлення легендарних засновників селищ Романкове, Тритузне, Карнаухівка, а також символ історико-культурологічного фестивалю «Мамай-Fest», який вже 10 років проходить у Кам’янському; труби заводів і турбіни ГЕС – потужний промисловий потенціал міста; статуетка музи театру – приз переможцям міжнародного театрального фестивалю «Класика сьогодні», символ творчості; силует «Прометея» – зв'язок з історією міста; квітка – символ відродження; сонце – символ щасливого, гармонійного життя; хвилі – символ ріки Дніпро, на берегах якої розмістилося місто. А на концертному майданчику біля Будинку культури вирував калейдоскоп виступів артистів-аматорів з усієї області. З ініціативи відділу культури департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради та за підтримки Голови Правління ПАТ «ДніпроАзот», депутата міської ради Сергія Сідорова взяти участь у концертній програмі «Пісенний дивоцвіт» були запрошені колективи художньої самодіяльності Палацу культури «Хімік». Яскраві костюми, позитивна енергетика, чудові голоси виконавців вокальної студії «Соло» і хореографічна майстерність вихованців молодшої та старшої групи колективу естрадного танцю «Le Grand» стали справжньою окрасою святкового концерту. По завершенні програми всі колективи отримали дипломи учасників фестивалю. Петриківський розпис – українське декоративно-орнаментальне народне мистецтво, яке сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка. Побутові речі з візерунками в стилі петриківського розпису збереглися з XVII століття. Нині знаменита техніка малювання перетворилася на бренд. Створено логотип «Петриківка», щоб майстри селища могли доводити покупцям автентичність своєї продукції. Нагадаємо, що Петриківський розпис внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті