Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Після запуску водоводу Кривий Ріг-Веселе стабільне водопостачання отримають понад 2 тисяч жителів

|«« «« »» »»|

Після реконструкції водоводу в районі села Веселе безперебійну питну воду матимуть понад 2 тисячі жителів Криворізького району. Роботи – на фініші. Підрядники замінили понад 6,5 км труби, звели дві водонапірні вежі та насосну станцію. Наразі ведуться пусконалагоджувальні роботи.

Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Завдання перед владою на місцях – забезпечити якісною питною водою мешканців усіх населених пунктів. За останні три роки на Дніпропетровщині збудували та реконструювали більше півсотні водоводів – з водою тепер понад 300 тисяч жителів», – зазначив Валентин Резніченко.

Підвідний водовід, що тягнеться від Кривого Рогу до села Веселе, експлуатувався з 1962 року. За цей час метал повністю вийшов із ладу. Тільки-но збільшувався тиск – траплялися пориви.

«Це призводило до того, що люди тижнями сиділи без води. Коли траплялися перебої, воду підвозили, збирали дощову. Якщо пощастить, вона могла зацебеніти з-під крану аж після опівночі, – розказав Веселівський сільський голова Олексій Кривий. – Коли запустимо новий водовід, ситуація зміниться. Воду матимуть аж шість сіл».

Крім Веселого, стабільне водопостачання отримають села Львів, Новомар'янівське, Новий Шлях, Нова Зоря й Бурлацьке. Усього – понад 2 тисячі жителів.

Мешканці кажуть, на новий водовід покладають велику надію.

«Старий водовід постійно рвався, тільки в ньому збільшувався тиск. А без належного тиску вода просто не доходила, особливо, до крайніх вулиць. Водою запасалися, однак у такий спосіб важко було поратися по господарству. Сподіваємося, що з новим водоводом проблеми з водою щезнуть», – зауважила мешканка Веселого Валентина Обуховська.

Підрядники замінили понад 6,5 км труби та змонтували 14 технологічних колодязів. На зміну металевим трубам – поліетиленові: вони не кородують і обіцяють прослужити мінімум півстоліття.

Завершено й будівництво двох водонапірних веж та насосної станції – ведуться пусконалагоджувальні роботи.

У планах на 2018-й – звести та реконструювати понад 10 водоводів: вперше отримають питну воду більше 17 тисяч селян.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Находчивый  (25.05.18 19:42): То есть до запуска водовода, водоснабжение было унылым и не стабильным, а после будет веселым и стабильным?) Звучит разумно Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті