Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
12:37

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Доме искусств Днепра покажут «Размышления. Цвета. Настроения»

В Доме искусств Днепра покажут «Размышления. Цвета. Настроения»

Под таким названием завтра, 12 февраля, здесь откроют персональную выставку памяти Сергея Сидорова.

На этой выставке будут представлены 34 картины, созданные этим художником за последние четверть века. Среди них будут и последние работы, созданные мастером перед смертью. Сергей Владимирович ушел из жизни в ноябре 2019 года…

Об этой выставке и судьбе художника в Доме искусств Днепра сообщают следующее:

«Сергій Володимирович Сидоров народився у 1954 році на Сахаліні, у сім’ї військовослужбовця. У Дніпропетровську пішов до школи. Змалку любив малювати та грати на кларнеті. Ці дві музи вже у дорослому віці перелилися у мистецьке осмислення буття: живопис та музика визначили наповнення його творчості.

Сергій Сидоров – учень відомого у Дніпрі художника та керівника образотворчої студії Палацу студентів Михайла Пушного, яку він відвідував ще школярем. Потім було навчання у Москві, де С.Сидоров отримав диплом за спеціальністю «педагог-викладач, художник-дизайнер», закінчивши художньо-графічний факультет педагогічного університету. Куратором його дипломної роботи був відомий графік, народний художник СРСР Дмитро Бісті, чий вплив на творчість Сидорова став вагомим.

У Дніпрі С.Сидоров працював головним художником філіалу комбінату «Укрпобутреклама» (1988-1997), викладачем дизайну у Дніпровському Національному університеті ім.О.Гончара (1995-1996). Пізніше викладав у Дніпровській філії відкритого міжнародного університету «Україна» (1998-2019). У складі творчої бригади художників-дизайнерів міста у 1987 році став переможцем республіканського конкурсу на краще дизайнерське оформлення вулиць столиці України.

Віддаючи шану своєму першому вчителю Михайлу Пушному, Сергій Сидоров був серед ініціаторів та організаторів виставок, присвячених його пам’яті.

Філософія образів та кольорів, романтичне відчуття природи, музика напівтонів та яскравість щоденного життя – те, що наповнює мистецький світ С.Сидорова. Його улюблені жанри – пейзаж, натюрморт, графіка. Ліризм, яким насичені картини, - це і фантазії душі (натюрморти «Осіння прелюдія», «Серпень», «Сонце у квітах», «Ніжні почуття», «Фантазії весни», «Ноктюрн осені» та інші), і мрії про подорожі у часі, так притаманні багатьом майстрам («Тосканський натюрморт»), коли хочеться відчути стилі та атмосферу різних епох («Світи», «Архангел Гавриїл», «Біг», «Гопак»). Картина художника у співавторстві з В.Родіоновим «Артерії індустрії» зберігається в музеї українського живопису у Дніпрі.

Сергій Володимирович готувався до цієї виставки, але його відхід у листопаді 2019 року став, нажаль, швидким та неочікуваним…

Усе життя Сергій Сидоров прагнув істини, здобував знання та навчав молодих. Його шлях художника, викладача, дизайнера – це безперервний розвиток і поступ майстерності.

Кураторами виставки «Роздуми. Кольори. Настрої» стали друг Сергія художник та архітектор, член НСХУ Віктор Родіонов та сестра Ірина Сидорова».

Выставка будет открыта в течение месяца. Вход на нее – свободный.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте