Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
04:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Нарушение правил борьбы с эпидемиями

Нарушение правил борьбы с эпидемиями
abakan-gazeta.ru
Прокурором Жовтневого району м.Дніпропетровська проведено перевірку дотримання вимог закону України «Про забезпечення санітарного та епіміного благополуччя населення».

При проведенні перевірки встановлено, що службовими особами дочірнього підприємства «Торгівельно-сервісний комплекс «Чайка» Дніпропетровської обласної спілки споживчих товариств «Облспоживспілка» протягом 2006-2009 року систематично порушувались вимоги ст.ст. 4, 7, 17, 18, 22, 49 Закону України “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” від 24.02.1994 року №4004-ХІІ, п.2.1, 2.6, 3.1, 3.9, 5.6 «Ветеринарно-санітарних правил для ринків» затверджених наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України №23 від 04.06.1996 року при експлуатації ринку розташованого за адресо. м. Дніпропетровськ, Бульвар Слави, 3.

Так, 28.03.2006 року санітарно-епідеміологічною станцією Жовтневого району м. Дніпропетровська після проведення перевірки ДП ТСК «Чайка» було винесено постанову №118 «Про тимчасове припинення експлуатації ринку, до усунення порушень ветеринарно–санітарних правил», оскільки ринок, розташований за адресою м. Дніпропетровськ, Бульвар Слави,3 працює з грубими порушеннями санітарно-епідеміологічного законодавства та без будь-яких дозвільних документів на роботу ринку.

Не зважаючи на це, 22.05.2009 року під час проведення прокурорської перевірки разом з санітарно-епідеміологічною станцією Жовтневого району м. Дніпропетровська було встановлено, що постанова головного державного лікаря Жовтневого району м. Дніпропетровська від 28.03.2006 року №118 «Про тимчасове припинення експлуатації ринку, до усунення порушень ветеринарно–санітарних правил» не виконується, ринок продовжує функціонувати. Санітарний стан ринку та м’ясного павільйону незадовільний, територія ринку не розмежована на зони, що обумовлює реалізацію продуктів харчування в не пристосованому місці, що може призвести до повторного мікробного забруднення сировини або готової продукції, та є порушенням п. 2.1 «Ветеринарно-санітарних правил для ринків» затверджених наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України №23 від 04.06.1996 року.

Відповідно до п.3.9 «Ветеринарно-санітарних правил для ринків» затверджених наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України №23 від 04.06.1996 року, для підтримання належного санітарного стану ринкових комплексів і павільйонів щорічно до початку весняно-літнього сезону необхідний ремонт споруд, холодильного та торговельно-технологічного обладнання.

В порушення зазначеного пункту ДП ТСК «Чайка» не проводили ремонти споруд ринку, холодильного та торговельно-технологічного обладнання. Швидкопсувна продукція, така як свіже молоко, сир, сметана реалізуються в не пристосованому місці на вулиці при температурі + 25 оС, оскільки на ринку відсутнє холодильне обладнання.

Умови для миття посуду, після реалізації молочної продукції відсутні, що може призвести до спалаху гострих кишкових інфекцій і є порушенням п. 5.6 «Ветеринарно-санітарних правил для ринків» затверджених наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України №23 від 04.06.1996 року.

Вищевказане свідчить про невиконання вимог санітарного законодавства з боку службових осіб ДП ТСК «Чайка» і може привести до спалаху гострих кишкових захворювань і харчових отруєнь серед населення міста.

За наслідками перевірки прокурором Жовтневого району м.Дніпропетровська 19.06.2009 року порушено кримінальну справу відносно службових осіб дочірнього підприємства «Торгівельно-сервісний комплекс «Чайка» Дніпропетровської обласної спілки споживчих товариств «Облспоживспілка» за фактом порушення правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням за ознаками злочину, передбаченого ст.325 КК України. Ведеться досудове слідство.

Відповідно до чинного законодавства, норм кримінального кодексу України, вказані діяння караються до п'ятидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Токарь  (01.07.09 19:21): А то,что в "Сильпо" по ул. Новокрымской 3-а(р-он ул.Титова) в хлебном отделе сдоба лежит не под стеклом, и любой может попробовать её ргрязными руками, кашлять и чихать на неё? Это нормально? А мухи на сладкую сдобу садятся. Это нормально? Будте вам и эпидемия и туберкулёз. Ответить | С цитатой
Тыр-тыр  (01.07.09 18:23): Запобiгання - значит предотвращение эпидемий, а не борьба с эпидемией. Две большие разницы. Автор, садись, 2 по украинскому языку и логике. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте