Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Що робити, коли сусід руйнує стіну

Що робити, коли сусід руйнує стіну

На вулиці Моніторній у Дніпрі власник приміщення руйнує стіну всупереч рішенню ОСББ.

Мешканці будинку в Дніпрі проти реконструкції одного з нежитлових приміщень споруди. За їхніми словами, власник приміщення не погодив із ними проведення робіт та почав різати тримальну стіну.

У першому корпусі на вулиці Моніторна, 7 тривають роботи. За словами мешканців, власник нежитлового приміщення на першому поверсі проводить реконструкцію всупереч рішенню ОСББ. Таїсія Клименко, яка живе тут вже понад 30 років, каже: боїться, що реконструкція призведе до руйнувань.

«Зруйнована уся ізоляція між поверхами, двері просаджуються. Ми через це боїмося. І боїмося, що одного дня ця капітальна стіна впаде», – сказала жінка.
Голова ОСББ Анатолій Новик розповідає: попередив власника приміщення, що йому треба отримати дозвіл мешканців будинку. Однак той, за словами керівника ОСББ, почав готувати документи на реконструкцію без згоди співвласників.

«Дізнавшись про це, ми 29 квітня цього року зібрали підписів власників нашого об'єднання про те, що ми проти проведення реконструкції. Він, послухавши і нічого не відповівши, мовчки почав проводити реконструкцію – роботи по створенню прорізів у зовнішній стіні будинку: під велике вікно отвір і вузенький отвір під двері», – каже олова ОСББ.
Адвокат В’ячеслав Шестіріков вважає: якщо форма або призначення об'єкта змінюються, для його реконструкції необхідно виконати певні умови. Згода співвласників будинку – серед цих умов.

«Існує відповідний наказ Мінрегіонбуду, який з 2017 року встановив, що необхідно отримувати містобудівні умови та обмеження для проєктування. Виходячи з них, проєктант буде готувати, розробляти проєкт такої реконструкції. Очевидно, що даний об'єкт змінює своє функціональне призначення. Крім того, навіть за наявності відповідних документів необхідно отримати згоду співвласників будинку», – пояснив юрист.
Голова ОСББ зателефонував представникові власника приміщення, але той не відповів. Пізніше журналісти також намагалися з ним зв’язатися, проте марно.

Gorod.dp.ua на Facebook.


А вы проверили  (26.07.21 10:31): Квартира выведена из жилого фонда? Відповісти | З цитатою
Что делать?  (26.07.21 10:29): Вызывать полицию и ГАСК. Відповісти | З цитатою
Знаток  (25.07.21 21:10): Это называется- Картина маслом.
Как было раньше?
Всесильный ЖЭК просто отключил бы газ, воду и электричество до выяснения.
Если бы не помогло достаточно было звонка в милицию. А ещё прокуратура, письмо в Исполком или Райком, и для полного счастья в редакцию нескольких газет.
А что сейчас? Полиция? Скажут, что пока кого-то не покалечит или не придавит плитой до смерти к ним не обращаться.
Повреждение чужого имущества - в хозяйственный суд.
Вас никто защищать не будет, не для этого реформы в стране проводят, в том числе в силовых структурах и судах…
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дракон Комодо  (25.07.21 13:33): если форма или назначение объекта изменяются, для его реконструкции необходимо выполнить определенные условия. Согласие совладельцев дома - среди этих условий._______ если это межкомнатные стены одной квартиры, одного общего помещения - согласие соовладельцев дома можно игнорировать, если касается капитальных стен - рабочих в зашей, владельца связать... и заявление в суд... прокуратуру... Відповісти | З цитатою
Ооо  (25.07.21 11:56): Зачем согласие жильцов осмд на реконструкцию дома. Этим жильцам всеравно что подписывать. А вот разрешение на реконструкцию любых помещений должны давать специалисты в строительстве реконструкции чтобы любые строительные работы не понесли разрушение зданий. А председатель осмд судя по всему ноль в понимании жкх. Відповісти | З цитатою
?  (25.07.21 11:51): а в чем вопрос? можно как-то внятно сказать чем эти граждане недовольны?
Рассказ про то, что кто-то что-то там меняет по целевому предназначению - бред, поскольку там уже офис.
Рассказ про то, что двери не закрываются? - так они не незакрываются из-за перекоса, - закрываются, - а просто на петлях тяжело ходят, смазать надо.
Рассказ про "пандус под наше крыльцо выходить будет"- ну будет и будет. Там разделено плитой и никто никому мешать не будет.
Рассказ про разрушение межэтажной изоляции... Что простите?? вы хоть покажите что вы называет межэтажной изоляцией.
Рассказ про "ступени на придомовую территорию" - бред, поскольку ступени там уже есть. обустраивается пандус. Кстати, а придомовую территорию оформили на ОСМД или она коммунальная и разрешение получено
Так в чем вопрос и что вам не нравится? А то всё в кучу свалили, а как посмотреть детально - так всё не по делу
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
А  (25.07.21 11:03): В таких случаях часто калечат так называемых предпринимателей!
Это ему ещё повезло что не прибили ведь в жителей наверное нервы на пределе!
А полицию звать бесполезно я так думаю!
Даааа!
Это батеньки Украина и закон здесь для одних один для других другой!
Хочется плюнуть и матюгаться!
Был бы помоложе свалил бы с этой страны!
Відповісти | З цитатою
Я не поняла..  (25.07.21 10:32): Шо, не было ни одного годного комментария в рамках закона или правила игры ужесточаются? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті