Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 21 мая 2024
18:39

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Громадськість Дніпропетровщина навчалась підприємництву та управлінню

|«« «« »» »»|

У Дніпрі за ініціативою Дніпропетровської облдержадміністрації відбулася консультації з питань підприємницької діяльності та управління для інститутів громадянського суспільства, представників тергромад та держслужбовців.

Консультації, які було організовано у форматі «круглого столу», провели протягом трьох днів с 29 жовтня по 2 листопада досвідчені тренери. Анна Гладка – викладачка курсу по соціальному підприємництву для ГО на Premetheus, майстер - фасилітатор Британської Ради в Україні, національний консультант проекту Ради Європи. Вона є випускницею програм Professional Fellows Program (USA), переможцем Alumni Impact ward (USA, Washington DC), стипендіатом програми Chevenin тощо. Має досвід розробки та реалізації грантових проектів за підтримки Посольства США, Британської Ради, Міжнародного фонду Відродження, Ради Європи, Посольства Королівства Нідерландів, UNICEF.

Анна розповіла присутнім на круглому столі про соціальне підприємництво та розвиток внутрішніх комунікацій, про те, як формувати та управляти ефективною командою. Другою, не менш актуальною темою стала «Права неприбуткових організацій громадянського суспільства на здійснення підприємницької діяльності». Ця інформація без сумніву було дуже корисною для представників ГО.

Олена Хлєбнікова тренер-консультант, який має практичний досвід роботи головним бухгалтером Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Вона спеціалізується на веденні обліку громадських організацій, участі у грантах (Німецького Товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ; Міжнародної організації з міграції –Агентство ООН з питань міграції;), ведення бухгалтерського обліку проектів за програмою «DOBRE», а саме: «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність».

Під час спілкування з аудиторією круглого столу Олена зосередилася на двох темах:

«Права неприбуткових організацій громадянського суспільства на здійснення підприємницької діяльності» та «Права організацій громадянського суспільства, які надають соціальні послуги за рахунок бюджетних коштів, у тому числі право користуватися державним та комунальним майном на пільгових засадах».

П’ятою, не менш цікавою для інститутів громадськості став Політичний інтелект, в якого розглядалося соціальне підприємство. Присутні вчилися як під час здійснення своєї діяльності досягати консенсусу та дотримуватися баланс інтересів.

Консультації проводилися у конференц-залі «Premier Abri Hotel», розрахованому на 50 місць, з використанням сучасного мультимедійного обладнання. Всі учасники заходів мали змогу отримати матеріали презентацій, які підготували для них Анна Гладка та Олена Хлєбнікова та додаткову літературу по темам чи іншим темам у електронному вигляді. Консультанти проекту оцінили активність, зацікавленість та підготовленість до сприйняття інформації громадськістю регіону як дуже високу. Що говорить не тільки про ефективність такого формату спілкування та навчання, але й про необхідність його подальшого продовження.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте