Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
19:12

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские мастера света зажгли во Львове огромный флаг Украины

Днепровские мастера света зажгли во Львове огромный флаг Украины

Днепровская фирма «Expolight» удивила очередным масштабным световым проектом.

О проектах «эксполайтовцев» Городской сайт неоднократно рассказывал. С первого дня войны днепровские мастера света активно занимались волонтерством. А с мая – вернулись и к реализации масштабных проектов.

Очередной из них был реализован во Львове, где на центральной площади Рынок засиял огромный флаг нашей страны. Также в этом прекрасном городе «эксполайтовцами» была выполнена подсветка еще ряда объектов.

Вот что об этом рассказал основатель и арт-директор фирмы «Эксполайт» Николай Каблука:

«УКРАЇНСЬКОГО ПРАПОРА БАГАТО НЕ БУВАЄ!

Запалюємо світлом у серці Львова на пл Ринок новий ПРАПОР на цілий фасад.

Світло переможе темряву!

В цьому проекті ми використовуємо вперше вироблені промисловим способом з корпусами нашої конструкції відлиті з алюмінію під тиском, з розробленим спеціально для цієї задачі led модулем з розрахованою радіаторною системою, з нашими кастомними лінзами створюючими ефект води та ефект тіней від гілок дерев світильники, та декількома механічними системами регулювання внутрішніх відстаней елементів друг від друга.

Ми розробили світильники таким чином, що в них 6 параметрів регулювання. І комбінаторика з таким набором варвантів- майже бекінечна.

Для кожного з більше ніж 500 світильників в цьому проекті, ми підбираємо, окрім яскравості та кута приціла, відстані світлодіода від лінзи в середині корпуса за рахунок переміщення на спеціальному продольному регульованому штифті.

Потім розташувавши та поєднавши всі світлові плями (досягнувши кращіх тіней та узорів савтло-тіні), ми починаємо обережно вирізати в кожному світильнику внутришніми світлоблокуючими шторками сектори світла ті, що перетинаються у кожного з двох сусідніх світильників.

Коротше кажучи, наша робота - це поєднання в рівній мірі інженерно математичної і конструкторської частини частини, та настільки ж великої та ще більш важливої ХУДОЖНЬО-АРТОВОЇ частини!

І мабуть саме в постійному розвитку та поєднанні двох на перший погляд пртилежних сфер: точної інженерної та творчої художньої, і є основна суть та секрет нашої роботи!

Коли вдається знайти цей баланс та при цьому постійно від проекта до проекта розвивати обидві сфери, рухатись вперед, то все виходить добре!

Виходить магія світла, яка створює АТМОСФЕРУ ПРОСТОРУ!

А на СТВОРЕННЯ не жаль ані часу, ані зустль!

Задоволення від результату все компенсує!

Світло - прекрасно!».

Вчера были проведены тестовые запуски этого проекта.

Посмотреть видео нового проекта можно здесь.

Фото и видео – со страницы Николая Каблуки.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте