Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
05:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Безпліддя незрозумілого генезу: чи є шанс?

Безпліддя незрозумілого генезу: чи є шанс?

Коли пара не може зачати дитину, обидва партнери пройшли потрібні обстеження, а причина так і не була встановлена, ставлять діагноз незрозумілого безпліддя, або безпліддя незрозумілого генезу. Ще одна назва — ідіопатична безплідність. На цей вид припадає близько 15% всіх випадків безпліддя. Попри складності, лікарі не опускають руки й намагаються таким парам допомогти, на щастя, найчастіше успішно.

Лікування незрозумілого безпліддя

Коли незрозуміло що лікувати, призначають те, що загалом покращує фертильність чоловіка та жінки. Насамперед це корекція способу життя, рекомендації щодо активізації сексуального життя в періоди, коли шанси на зачаття найвищі, навчання розпізнаванню таких періодів (овуляції). Паралельно приділяється увага наявним захворюванням, навіть якщо вони не впливають на фертильність. Якщо ці заходи не допомогли, може бути призначена стимуляція яєчників, а потім і одна з ДРТ, допоміжних репродуктивних технологій.

ДРТ при безплідді неясного генезу

Для лікування ідіопатичної безплідності використовують внутрішньоматкову інсемінацію (ВМІ), екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ) та інтраплазматичну ін'єкцію сперматозоїда (ІКСІ).

Внутрішньоматкова інсемінація

Починають зазвичай із ВМІ, оскільки це найпростіша і найдешевша техніка.

Внутрішньоматкова інсемінація полягає в тому, що під час овуляції лікар за допомогою тонкого катетера вводить у матку підготовлену сперму партнера.

Ефект забезпечують три складові:

  1. Стимуляція яєчників.
  2. Підготовка сперми. Призначена для ДРТ сперма проходить лабораторну обробку, де з неї видаляють зайву рідину й білкові фракції та у такий спосіб підвищують концентрацію сперматозоїдів.
  3. Відсутність перешкоди у вигляді каналу шийки матки, швидше потрапляння сперматозоїдів до місця призначення.

Не завжди перша ж спроба веде до успіху. У середньому ефективність методу становить 15–20%. Якщо дві-три спроби ВМІ виявилися безрезультатними, рекомендують ЕКЗ.

Екстракорпоральне запліднення

Ефективність ЕКЗ вище, ніж ВМІ, але й процедура ця складніша й витратніша. Полягає вона в наступному: жіночий організм стимулюють, домагаючись суперовуляції, щоб отримати багато яйцеклітин. Яйцеклітини витягають із яєчників, поміщають у лабораторний посуд та додають підготовлену сперму партнера. Ембріони, що утворилися, на деякий час поміщають в термостат, що відтворює середовище жіночого організму, а коли вони досягають потрібного ступеня зрілості, відбирають один-два й переносять в матку. Там ембріон має імплантуватися в стінку, якщо це вийшло, настає вагітність.

Ефективність ЕКЗ оцінюється в 30–35%. Якщо завагітніти все ж таки не вдалося, репродуктолог може порекомендувати одну з модифікацій методу — ІКСІ.

Детальна інформація про ЕКО за посиланням:
https://mdclinics.com.ua/ua/uslugi/lechenie-besplodiya/metody-lecheniya/eko/

Інтраплазматична ін'єкція сперматозоїда


ІКСІ має такі самі етапи, як і ЕКЗ, відмінність лише у способі запліднення. Сперму тестують, вибираючи один, найякісніший сперматозоїд. Тоді за допомогою мікроголки вводять його безпосередньо в цитоплазму яйцеклітини. Після, як і в ЕКО, ембріон культивують та переносять у матку.

Ефективність ІКСІ становить 40–45%. Якщо жодна з перерахованих ДРТ не призвела до успіху, все одно залишається шанс — сурогатне материнство.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте