Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
19:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ затримала податківців Дніпропетровщини, які під час війни, організували виведення коштів з держбюджету

|«« «« »» »»|

Кіберфахівці СБУ викрили зловмисників, які через втручання в електронні системи Державної податкової служби України хотіли вивести з бюджету України понад 240 млн грн.

Встановлено, що до організації протиправної діяльності причетні декілька діючих посадовців Головного управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області.

За даними слідства, вони налагодили механізм незаконного привласнення активів українських компаній та подальшої їх передачі на підконтрольні фірми у вигляді реєстраційного ліміту ПДВ.

Для реалізації оборудки її організатори, на підставі підроблених документів, отримували електронні підписи керівників підприємств з тимчасово окупованих районів Херсонської, Запорізької, Донецької та Харківської областей і здійснювали несанкціоноване втручання в електронні системи Державної податкової Служби.

Таким чином, вони незаконно одержували «інструментарій» для безпідставного переведення сум реєстраційних лімітів ПДВ на баланс підконтрольних фірм.

Привласнені кошти ділки намагалися вивести у тінь, у тому числі через проведення безтоварних операцій.

Для цього чиновники залучили представників афілійованих комерційних структур з Київської, Дніпропетровської, Львівської, Одеської та Черкаської областей.

Втім, завдяки втручанню СБУ, схему вдалося нейтралізувати, а злочинну діяльність – припинити.

Під час обшуків за місцями перебування організаторів схеми правоохоронці виявили:

- комп’ютерну техніку;
- мобільні телефони;
- чорнову бухгалтерію,
- електронні носії інформації з доказами злочинних дій;
- печатки комерційних структур, задіяних в оборудках;
- готівку, отриману від злочинної діяльності, у сумі понад 80 тис. доларів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру.

Досудове розслідування проводили співробітники Кібердепартаменту СБУ спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора і за сприяння Департаменту запобігання та виявлення корупції Державної податкової служби.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Зохан  (23.08.22 13:57): Я звидую, але вони організували виведення коштів з держбюджету не тільки під час війни, але і до війни цим займались. І після війни будуть займатись цим знову. Інформація на 101% достовірна. Відповісти | З цитатою
belchik  (23.08.22 07:36): Посадові особи, службовці силових структур, люди "при владі, на відміну від пересічних громадян, повинні нести покарання за скоєні злочини у рази більше.
А у воєнні часи, - у рази разів більше
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті