Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
16:37

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В США издали книгу о городе Днепр

В США издали книгу о городе Днепр

«Дніпро: заплутана історія європейського міста» - так называется новая иллюстрированная книга о нашем городе, изданная в городе Бостон.

Книга издана на английском языке. Ее автором стал профессор истории Украины в Европейском университете Виадрина (Германия, Франкфурт-на Одере) Андрей Портнов – тезка печально известного украинского политика.

Стоит книга 40 долларов США.

Издатели о книге и ее авторе сообщают следующее:

«Цей перший англомовний синтез історії Дніпра (до 2016 р. Дніпропетровськ, до 1926 р. Катеринослав) розміщує місто в ширшому регіональному, національному та транснаціональному контексті та досліджує взаємодію між глобальними процесами та повсякденними буднями міського життя. Історія місця, яке протягом усієї історії називали «новими Афінами», «українським Манчестером», «брежнєвською столицею» та «серцем України») розглядається крізь призму ключових ниток сучасної історії Європи: імперська колонізація та індустріалізація, війна та революція на порубіжжі, повсякденне життя та міфологія радянського закритого міста та трансформації пострадянської України. Задуманий як критична заплутана історія мультикультурного простору.

Андрій Портнов , професор заплутаної історії України в Європейському університеті Віадріна (Франкфурт/Одер). Закінчив Дніпровський і Варшавський університети, захистив кандидатську дисертацію у Львові. Проводив дослідження та читав лекції в Амстердамі, Базелі, Берліні, Брюсселі, Кембриджі, Женеві, Ліоні, Парижі, Потсдамі та Відні. Його публікації присвячені інтелектуальній історії, історіографії, дослідженням геноциду та пам’яті в Польщі, Росії та Україні».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте