Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
15:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі систематично перевіряють якість води у річці: результати проб, взятих у центрі на Набережній

У Дніпрі систематично перевіряють якість води у річці: результати проб, взятих у центрі на Набережній

Департамент екологічної політики Дніпровської міської ради щотижня моніторить стан річки Дніпро.

Цього разу моніторинг провели у лабораторії кафедри екології «Національного технічного університету «Дніпровська політехніка». Для цього взяли забір води з річки на вул. Січеславській Набережній (біля пам’ятника Маргелову). У 2018 році між згаданим вищим навчальним закладом і департаментом підписаний меморандум про співпрацю у галузі екології.

«З кафедрою екології «Дніпровської політехніки» співпрацюємо понад сім років. Це одна з опорних наукових установ не лише у нашому місті, а й в країні. Департамент щотижня моніторить стан річки Дніпро. Сьогодні взяли черговий забір води для лабораторного дослідження на кафедрі, аби дослідити її якість. Ця робота має не епізодичний характер, а проводиться системно», – сказав директор департаменту екологічної політики міськради Олег Семенко.
У лабораторії є можливість на екрані бачити стан водних екосистем і переглядати зміни в них.

«У цій лабораторії проводимо біоекологічні досліди. За допомогою сучасного оптичного мікроскопу та інших портативних цифрових приладів вимірюємо параметри якості води й експрес-методом отримуємо результати. За різними реакціями визначаємо вміст розчинного кисню у воді, солей та інших компонентів, таких як жорсткість, нітрати, хлориди, фосфати тощо», – зазначив завідувач навчальної лабораторії кафедри екології «Дніпровської політехніки» В’ячеслав Федотов.
Результати дослідження проб води з річки Дніпро: основними хімічними та органолептичними показниками вона відповідає нормам для комунально-побутового водокористування. Мінералізація невисока - 220-230 мг/л; рівень pH - 7,2; каламутність – 8,7 одиниць. Загальна жорсткість - 10,2 ммоль/л. Нітрати за NO3 - 45 мг/л. Усі згадані показники поки в межах норми.








Gorod.dp.ua на Facebook.


sokolhp  (06.07.23 10:28): Так купаться можно или нет? Відповісти | З цитатою
вот  (01.07.23 13:58): а я то думаю, с чего это вода подорожала... Відповісти | З цитатою
гость  (01.07.23 12:57): проблем нет, вода в норме, а зелень штампует запреты и штрафы для простых людей: туда не пойди, рыбку не поймай, на солнышке не полежи. А это очередной стресс для людей, очередной психоз. Уничтожают простых людей. Что не получилось сделать в пандемию барановируса сейчас добивают Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті