Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
19:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Європейська концепція у Дніпрі. Більше відкритого простору

Європейська концепція у Дніпрі. Більше відкритого простору

У Дніпрі за дорученням міського голови Бориса Філатова цьогоріч затвердили механізм розміщення літніх майданчиків. Коли біля закладів розміщують якомога менше помостів та парканів, аби ті не псували естетичний вигляд вулиці та не заважали перехожим.

«Ця концепція спрямована на зменшення цих великих помостів, які встановлюють підприємці. Вони займають багато місця на тротуарі та заважають людям. Тож в цьому році ми встановили нову монетарну концепцію (рішенням міської ради від 22.02.2023 № 41/34 «Про підтримку підприємницької діяльності у сфері ресторанного бізнесу міста Дніпра під час дії воєнного стану в Україні»).

Тобто, якщо біля ресторану стоїть помост зі столиками - це буде коштувати по площі помосту, а якщо столики виставляють просто на тротуар - то рахуємо вартість столиків. До того ж тим, хто перейшов на нову концепцію - знизили і вартість платежів.

Це, по-перше, сприяє бізнесу під час війни, по-друге, це сприяє звільненню міських територій від такого захаращення. Ті бізнесмени, які вважають за необхідне мати помости та платити за них великі гроші, то окей, єдине - аби був забезпечений прохід для містян. Наш департамент торгівлі та реклами за цим слідкує. А якщо люди обирають європейський досвід та ставлять столики - то це комфортно як бізнесу в плані фінансів, так і містянам», - зазначив секретар міської ради Олександр Санжара, який 21 липня є черговим по місту.

Європейський досвід втілила і керівниця закладу «Хінкальня» Ірина Арістова.

«Раніше наш літній майданчик був з парканом на постаменті, і за його оренду ми платили значно більше. В цьому ж році ми прибрали паркани та зробили його більш компактним, аби було більше місця у проході. Наші гості позитивно оцінили ці зміни. Ми, зі свого боку, в 7 разів менше платимо за оренду. Тож це гарна ініціатива від міста, бо все ж ми йдемо в Європу і маємо брати приклад», - каже Ірина Арістова.

До внесення змін підприємці, які мали літні майданчики з помостами за 10 кв. м. у середмісті Дніпра платили 2 900 грн на місяць, каже директор департаменту торгівлі та реклами ДМР Андрій Пильченко.

«Після внесених змін ця сума скоротилась в два рази - 1 450 грн. Крім цього, підприємці, які перейшли на новий формат - сплачують майже у 10 разів менше коштів за оренду. А ті орендарі, які залишили помости за старим зразком - сплачують оренду за старими розрахунками. Плата за улаштування майданчика з використанням помосту в такому разі складає 14 500 грн», - каже Андрій Пильченко.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Евгений  (21.07.23 18:21): Как пешеход поддерживаю, но как посетитель подобного заведения был бы не очень рад, потому что не очень уютно так сидеть, когда прямо в сантиметрах ходят люди, а зачастую много людей.
Другое дело, что я не любитель сидеть снаружи, хоть зимой хоть летом, поэтому всё же "за".
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті