Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 10 июня 2024
18:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Главный тренер СК «Днепр-1» Александр Кучер: «Мечтаем сыграть в сильнейшем клубном турнире мира!»

Главный тренер СК «Днепр-1» Александр Кучер: «Мечтаем сыграть в сильнейшем клубном турнире мира!»

Сегодня днепровский клуб в словацком Кошице проведет первый матч 2-го квалификационного раунда Лиги чемпионов с греческим «Панатинаикосом» (начало игры в 21.00, трансляция на телеканале УНИАН).

Чтобы осуществить мечту главного тренера, игроков и болельщиков команды, СК сначала должен по сумме двух игр (ответная – 1 июля в Афинах) преодолеть гранда греческого футбола. А потом, в третьем раунде, - французский «Марсель».

Именно этот клуб, как вчера определила жеребьевка Лиги чемпионов, станет соперником для победителя пары «СК «Днепр-1» - «Панатинаикос». Кстати, поклонники «старого» «Днепра» прекрасно помнят, что «Марсель» дважды становился на пути днепровского клуба – в Кубке УЕФА и Кубке Интертото. Оба раза дальше шли французы…

Но до возможной встречи с «Марселем» спортклуб ждут два крайне непростых матча с «Панатинаикосом». Этот клуб – один из двух безусловных лидеров греческого футбола. По числу титулов в Греции он уступает «Олимпиакосу». А вот на международной арене – значительно превосходит своих главных конкурентов. «Панатинаикос» был финалистом Кубка чемпионов 1971 года, финалистом Межконтинентального кубка того же года. Еще дважды ПАО выходил в полуфинал этого турнира (1985, 1996 года). «Олимпиакосу» об этом приходится только мечтать…

Еще о предстоящем сопернике сайт СК сообщает следующее:

«Панатінаїкос» заснований у 1908 році. Кольори – зелено-білі, домашні матчі проводить в Атенах на стадіоні «Апостолос Ніколаідіс» (вміщує 74767 місць). «Пао» один з найуспішніших клубів країни: 20-разовий чемпіон (в останнє у 2010 році) і 19-разовий володар Кубка Греції (в останнє у 2022 році). У минулому чемпіонаті «Панатінаікос» посів друге місце (23 перемоги, 9 нічиїх, 4 поразки, м’ячі 47-16), відставши на 5 очок від переможця турніру АЕКа.

Клуб регулярно виступає у єврокубках. Кращі досягнення: Кубок\Ліга Чемпіонів – фінал (1970/71), півфінал (1984/85, 1995/96). Кубок УЄФА – 1\4 фіналу (1987/88, 2002/03). В найуспішнішому сезоні Кубка Чемпіонів 1970/71 років «Панатінаїкос» переграв «Женес Еш» (5:0,2:1), «Слован» з Братислави (3:0, 1:2), «Евертон» (0:0, 1:1), «Црвену Звезду» (3:0, 1:4), а у фіналі поступився «Аяксу» (0:2).

Найбільша перемога у єврокубках – 6:0 над румунським «Електропутере» (Кубок УЄФА 1992\93), Найбільші поразки: 0:5 – «Баварія» (Кубок Кубків 1967/68), «Манчестер Юнайтед» (Ліга Чемпіонів 2003/04) «Барселона» (Ліга Чемпіонів 2005/06), 1:6 – бухарестське «Динамо» (Кубок Кубків 1989/90).

У минулому сезоні 2022/23 «Панатінаікос» виступав у Лізі Конференцій, як володар Кубка Греції, але зійшов з дистанції вже у стартовому раунді (третій кваліфікаційний етап) поступившись чеській «Славії» 0:2, 1:1.

«Панатінаїкос» тричі перетинався в єврокубках з українськими клубами (один матч анульовано) – одержав дві перемоги, при одній нічиї і двох поразках:

1995/96. Група Ліги Чемпіонів. – «Динамо» (Київ) – «Панатінаікос» 1:0 (анульовано)

1998/99. Група Ліги Чемпіонів. «Панатінаікос» – «Динамо» (Київ) 2:1. 1:2.

2006/07. Перший раунд. Кубок УЄФА. «Панатінаікос» – «Металург» (Запоріжжя) 1:1, 1:0.

Загалом у єврокубках «Панатінаїкос» провів 289 матчів, в яких одержав 101 перемогу, 70 матчів звів внічию і у 118 поступився.

У міжсезоння склад команди поповнили: сербський лівий захисник Філіп Младенович з польської «Легії», нідерландський центральний півзахисник Тоні Вільхена з «Еспаньолу», грецький центральний півзахисник Зека з «Копенгагену», сербський атакуючий півзахисник Філіп Джурічіч з «Сампдорії» і швецький центрфорвард Александер Єремеєв з «Левадіакосу». Зазначимо, що в складі «Панатінаїкоса» виступають два гравці, відомих по виступам в українських клубах – це вінгери Бернард і Беньямін Вербіч».

Вчера вечером главный тренер СК «Днепр-1» Александр Кучер дал предматчевую пресс-конференцию,  на которой рассказал следующее:

«– Наскільки вам допоможе у найближчих матчах той єврокубковий досвід, котрий команда здобула у минулому сезоні?

-Для нас це другий єврокубковий сезон, але це вже інший турнір – кваліфікація Ліги Чемпіонів, мабуть, найсильніший у світі командний турнір. Для нас це нове змагання, до якого ми готувалися, проходили збори. Все, що планували, ми зробили. Вважаю, що ми підходимо до цих матчів у добрих кондиціях.

– Чому обрали Кошице домашньою ареною?

– У нас тут вже є досвід виступів за кордоном. Це нам зараз зручно і по локації, адже ми базуємося в Ужгороді, і відстань тут лише 90 кілометрів. Ми тут грали у минулому сезоні, нам все сподобалося, нас тут добре приймали, так чому б і ні?

– А що зараз з вашою домашньою ареною, і як вам взагалі грати усі матчі далеко від дому?

– Так, у нас в країні зараз війна, тому ми не можемо приймати суперників вдома у єврокубках. Зараз ми знаходимося в Ужгороді, де тренуємося і приймаємо суперників в УПЛ, але є шанс і повернутися грати на «Дніпро-Арену». Так, далеко від дому у нас немає вболівальників, і ця ситуація досить неприємна, адже і футболістам потрібні вболівальники на трибунах, адже вони допомагають і додають емоцій. А єврокубкові матчі дуже до цього стимулюють, оскільки вболівальники  нам тут допомагають і хлопцям приємно грати при заповнених трибунах. Нам цього не вистачає.

– А завтра очікуєте домашню атмосферу на трибунах? І загалом які у вас амбіції на цей сезон?

– Якщо судити по минулому року, то нас у Кошицях дуже добре підтримували. Бажаємо, щоб і завтра ми це відчули, і від українців, і від словаків. Ця підтримка нам дуже потрібна, адже вона нам допомагає. Щодо наступного сезону, то звісно, що є бажання грати у найсильнішому турнірі, ми мріємо про це, але розуміємо, що на нас чекає дуже важке протистояння, адже проти нас гратиме дуже гарна команда. Будемо віддавати всі сили, щоб здобути позитивний результат.

– Чи відчуваєте ви додаткову відповідальність у тому, що в разі успіху ви можете вже точно забезпечити собі виступ в одному з групових турнірів єврокубків?

– Ми – максималісти.  У кожному матчі нам потрібна перемога. Тому зараз не варто думати про те, що ми можемо забезпечити собі місце у єврокубковій осені. Ми зараз граємо у кваліфікації Ліги Чемпіонів. Давайте будемо тут грати і мріяти про Лігу Чемпіонів.

– Відбулось жеребкування наступного раунду єврокубків. Коли знаєш потенційного суперника це не заважає підготовці до матчу?

– Ні, ми сконцентровані на протистоянні із «Панатінаїкосом» і зараз усі наші думки тільки про завтрашній день і завтрашню гру. Це протистояння буде з двох таймів – перший у Кошицях, а другий в Атенах. Те, що там далі є якийсь суперник зараз не так важливо, а треба вирішити питання нам з «Панатінаїкосом».  Потім вже будемо дивитися далі. А щось загадувати наперед, коли ти ще не зробив усі справи, то не бачу у цьому сенсу.

– Як ви намагалися компенсувати відсутність повноцінної змагальної практики перед стартом у єврокубках?

– Звісно, що рівень суперників, який був у нас на тренувальному зборі нижчий, хоча я нікого не хочу образити, але то є реалії, адже чемпіонат України і Ліга Чемпіонів – то різні турніри. Те, з чого могли, ми витягували максимум, і налаштовували хлопців, хоча звісно, що нам не протистояли суперники з провідних футбольних держав. Але налаштовували хлопців на те, що вони повинні бути повністю сконцентрованими на цих спарингах, і у них була максимальна віддача, щоб потім перенести усе це на офіційні матчі.

– Що буде вирішальним у завтрашньому матчі?

– Перемога, звичайно (посміхається). Не було у нас раніше досвіду таких матчів: у мене, як тренера, і у гравців. Головне бути спокійними, впевненими у собі і у своїх діях. Футболісти повинні робити те, про що ми домовлялися, щоб вони усе це перенесли на футбольне поле, і звичайно, щоб у них було бажання до перемоги, щоб вболівальники бачили, що футболісти прагнуть до перемоги. Це бажання буде додавати ним сил.

– Яка найбільша загроза у «Панатінаїкосу» і чого потрібно остерегтися у першу чергу?

– Ця команда дуже гарно збалансована, досвідчена і має непогану лінію атаки, де можна перераховувати усіх і кожен гравець несе загрозу воротах, і будь-який з них може вирішити епізод. Дуже хороша команда і нам треба бути постійно уважними і відповідальне  ставитися до суперника».

Фото – СК «Днепр-1».




Gorod.dp.ua на Facebook.


.  (25.07.23 17:39): "Панатинаикос", а далее (которое будет для "Панатинаикоса") -- "Марсель".
А Кучер и Ко пусть мриет дальше.
Ответить | С цитатой
Горожанин  (25.07.23 10:13): Судя по фото аж самому смешно от такого заголовка статьи)) , А вдруг)) Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (18)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (12)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  У Придніпровську з'явилися трамваї (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)

•  На Дніпропетровщині очікується аномальне літо: прогноз синоптика (4)

•  У Дніпрі на Воздвиженському узвозі зіткнулись Hyundai та 14-річний мотоцикліст на Geon: дитина в лікарні (4)

•  У Дніпрі на Січеславській Набережній навпроти цирку BMW наїхав на мотоцикліста на Ducati: відео моменту ДТП (3)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте