В Центре современной культуры Днепра (Крутогорный спуск, 21-а) стартовал новый проект, посвященный традициям украинской кухни.
За время Большой войны в Днепре многократно увеличился интерес к традициям украинской кухни.
Этому и посвящен новый сезон Комьюнити кухни в Центре современной культуры. Особенность этого проекта в том, что приятное в нем очень органично сочетается с полезным. То есть, за теоретическим изучением особенностей украинских блюд следует сеанс их практического изготовления и дегустации.
Подробней об этом в Центре современной культуры рассказали:
«Ком'юніті кухня — один із напрямків, з яким ми почали працювати з минулого року в рамках соціального хабу. Під час цих подій ми говоримо про їжу та сімейні традиції, обмінюємось досвідом та готуємо різні страви.
Новий сезон комʼюніті кухні містить в собі дві головні теми: кухня етносів, що проживають на території України, та знайомство з цікавими виданнями та самвидавами про їжу. Так ми вже встигли обговорити книжку «Жива українська кухня» Олі Кольорово, приготувати пиріжки за родинним рецептом мисткині Тамари Турлюн та погортати зін «Гостинець».
«Формат заходів комʼюніті кухні — про обмін досвідом, адже кожен з нас має досвід приготування, споживання та роздумів про їжу. Під час повномасштабної війни через завдану шкоду агросектору багатьом з нас довелося змінювати свої харчові звички. Тому ми також говоримо про політичний зміст їжі, про те, як вона повʼязана з локальною та світовою економікою. Як певна страва або продукт можуть стати предметом суперечок між державами, як вона формує ідентичність кожного з нас», — розповідає кураторка ком'юніті кухні Діана Халілова».
Фото Ольги Василец.
Gorod`ской дозор | |
Фоторепортажи и галереи | |
Видео | |
Интервью | |
Блоги | |
Новости компаний | |
Сообщить новость! | |
Погода | |
Архив новостей |