Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
19:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В історичний музей Дніпра на посаду охоронця експонатів взяли кота

В історичний музей Дніпра на посаду охоронця експонатів взяли кота

В історичний музей Дніпра на посаду охоронця експонатів взяли кота. Його обов’язок – відганяти мишей від старожитностей. У музеї кажуть, що брати хвостатих на роботу – світова традиція ще від минулих століть.

Про пухнастих мешканців Дніпровського національного історичного музею ім Дмитра Яворницького, розповідає сайт «Наше місто».

Троє чотирилапих співробітників нині «несуть службу» в історичному музеї Дніпра. Чорна собака Найда, вже три роки живе при музеї і вважає себе головною. Нещодавно з’явився Рудольф, молодий пес, який в усьому слухається Найду і співробітників музею. Собаки охороняють територію вночі, а вдень гуляють навколо.

Кіт Мася переважно контролює господарські приміщення музею. Пильнує, аби тут не з’явилися миші. За майже два століття існування музею, кіт тут з’явився не вперше, – розповідають співробітники закладу. Але колись тут несли службу інші тварини.

«Кіт у нас більше контактує з робітниками фондів, вони його жартома називають молодшим науковим працівником, він ловить мишей, всі ним дуже задоволені тому. що мишей у нас вже давно немає», – говорить Тетяна Кудрицька, завідувачка відділу науково-просвітницької роботи та діорами «Битва за Дніпро».

Не лякайтесь чорної та рудої собак, якщо зустрінете їх неподілік історичного музею, закликають співробітники – Найда і Рудольф дуже добрі і контактні собаки, вони знають дорогу додому але часом мають відлучатись у своїх собачих справах з ввіреної їм території. Якщо ви хочете підтримати «чотирилапих працівників» музею – можна принести корм для котів чи собак і віддати співробітникам. Самим погодувати тварин може бути складно, адже вони «на службі» і не завжди готові спілкуватись з відвідувачами.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Судья Дред  (17.11.23 09:52): Музей - пристанище бродячих собак? О - Оригинальна... Відповісти | З цитатою
Елена.  (16.11.23 20:30): Класс, молодцы! ))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті