Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині браконьєри за рік завдали збитків на 25,6 млн грн

На Дніпропетровщині браконьєри за рік завдали збитків на 25,6 млн грн

Загалом по Україні у 2023 році рибоохоронні патрулі Держрибагентства викрили понад 18 тисяч порушень зі збитками на 160 млн грн.

Так, рибоохоронними патрулями Держрибагентства протягом минулого року здійснено 1769 рейдів. У результаті проведених заходів викрито 18 321 порушення рибоохоронного законодавства, що на 9% більше у порівняні з 2022 роком.

При цьому кількість викритих грубих порушень у 2023 році склала 3 786 – 26% від загальної кількості (без урахування майна власник якого не встановлений).

Крім того, рибпатрульними проводилися перевірки законності реалізації риби на торгівельних майданчиках та місцях стихійної торгівлі, направлені на попередження та недопущення продажу фізичними і юридичними особами незаконно добутих водних біоресурсів. Так, за незаконне придбання та реалізацію водних біоресурсів притягнуто до адміністративної відповідальності 1144 особи, що на 47% більше, ніж у 2022 році.

Загалом найбільше порушень викрито рибоохоронцями у Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Вінницькій областях.

У рамках рибоохоронних рейдів державні інспектори вилучили у порушників майже 56 тонн водних біоресурсів та 14 тисяч 476 заборонених знарядь лову, крім того, затримали 364 транспортних засобів.

Сума збитків, завданих рибному господарству України за минулий рік, склала понад 160 млн гривень. З них 28,4 млн грн нараховано Полтавським рибпатрулем, 27,5 млн грн – Вінницьким, 25,6 млн грн – Дніпропетровським, 15,6 млн грн – Миколаївським.

Водночас рибоохоронці, продовжуючи здійснювати рибоохоронні рейди в умовах воєнного стану, тісно співпрацювали з обласними військовими адміністраціями та регулярно передавали вилучені браконьєрські сітки, що перейшли у власність держави, для плетіння маскувальних засобів на потреби ЗСУ.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ccc  (11.03.24 09:20): вообще-то статья была о браконьерстве и борьбу с ним, а к чему эти высеры,вам за это не заплатят, не туда Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті