Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Нікополі – небувале нашестя лелек

У Нікополі – небувале нашестя лелек

Незважаючи на війну та постійні обстріли багатостраждального Нікополя, сотні (якщо не тисячі) птахів повернулися до цього міста і спокійно розгулюють його вулицями, парками та скверами.

Деякі з птахів, як повідомляють у соцмережах, настільки не бояться людей, що дозволяють себе підгодувати та поблизу сфотографувати:

«Хороший знак: посеред Нікополя бродить ручний лелека .

Вдень у Нікополі помітили лелеку. Птах бродив вулицями Нікополя та люб’язно дозволяв людям себе фотографувати. Бачили пернатого мандрівника посеред однієї з вулиць, де той поважно розгулював дорогою.

Бачили лелеку також у місцевому парку, де птах шукав чим поживитися. Крилатий красень зовсім не боявся людей, тому дозволив сфотографувати себе зблизька.

У коментарях під дописом у соцмережах люди зазначають, що поява лелеки – добрий знак, і скоро буде мир».

А мешканка Нікополя Єлизавета Свєтлова в одному з парків міста зняла величезну зграю лелек, які в траві спокійно шукали собі їжу. Відео можна подивитися тут.

Навіть досвідчені мешканці міста не пам'ятають, щоб його вулицями розгулювала така безліч цих птахів. Нікопольці вірять, що це – вірна ознака швидкого настання миру. Адже лелеки вважаються символом миру, спокою та початку нового життя!

Прагматичніше пояснення – у екологів. У червні минулого року рашистами було знищено Каховську ГЕС. Водосховище (на берегах якого лелеки шукали собі корм) практично зникло. Ось птахи (що з генетичної пам'яті повернулися до рідних місць) і змушені шукати їжу в місті.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мудрагель  (22.03.24 10:41): "Ось птахи (що з генетичної пам'яті повернулися до рідних місць) і змушені шукати їжу в місті."

Звернення до мудропедії дало таку інформацію:

Генетична пам'ять (генна пам'ять, расова пам'ять, родова пам'ять, спадкова пам'ять, біологічна пам'ять) — гіпотетична форма пам'яті, що існує незалежно від діяльності головного мозку, кодуючись у генах, і передається від батьків дітям. Термін використовується головним чином в історії психології та фантастиці.

Хотілось би дізнатись імена екологів й висунути їхні кандидатури на здобуття Нобелівської премії з фізіології та медицини.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті