Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
00:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі планують провести перегони на мопедах

У Дніпрі планують провести перегони на мопедах

До такої ідеї музей «Машини часу» підштовхнуло відновлення двоколісного «довгобуду».

У свій перший виїзд готується вирушити незвичайний експонат цього музею, який його директор Михайло Прудніков назвав «довгобудом». Це мопед відомої французької марки «Пежо» випуску 1978 року.

Мало хто знає про те, що "Пежо" випускає не тільки легкові, вантажні та інші автомобілі. У його модельній лінійці давно є мотоцикли та мопеди. Ось тільки до наших країв ця техніка доходить дуже рідко. Тим більше, у такому поважному, майже піввіковому віці.

Про долю цього експонату Міському сайту люб'язно розповів директор Технічного музею Дніпра «Машини часу» Михайло Прудніков:

  - Мопед Peguot 1978 року випуску потрапив до нас дуже давно, але він вимагав реставрації. А цей процес вимагав зарубіжних запчастин. Відновлення мопеда ми планували завершити на початку 2022 року. Але почалося повномасштабне вторгнення, і питання пошуку та доставки в Дніпро запчастин відійшло на другий план.

Лише цього року стейкхолдер нашої ремонтної майстерні Олександр Колбасін зміг знайти та доставити до Дніпра дефіцитні деталі на рідкісний мопед. А справжній фанат цього виду транспорту Ілля М'ягков із радістю завершив реставрацію цього екземпляра.

Влітку плануємо провести пробіг мопедів у Дніпрі. Співорганізатором заходу виступить пристрасний любитель мототехніки Ілля М'ягков. Плануємо показати всі мопеди, які є у нашій колекції.

Про дату та місце пробігу буде повідомлено пізніше.

Фото надане Михайлом Прудніковим.




Gorod.dp.ua на Facebook.


бл  (11.04.24 10:43): Ты смотри воевать на фронте не желают
Желают кататься на мопедах
вот с ки!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті