Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
03:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майже 3-метрова квочка у середмісті Дніпра. Місто готується до Великодня

|«« «« »» »»|

У Дніпрі на вул. Короленка відбулась акція «Святий Великдень святкуємо всі разом!».

Гості заходу відвідали майстер-класи з розпису писанок, фотозону, брали участь у конкурсах та дивились концерт. Його підготували талановиті колективи міських закладів позашкілля - дитячо-молодіжний центр «Творчі» Дніпровської міськради та команда Центру дитячої та юнацької творчості «КРОК» Дніпровської міськради.

Бере участь у концерті і 12-річний Матвій. Народними танцями хлопець займається лише 3 місяці. Сьогодні вперше виступає перед великою публікою.

«Виступати не боюсь, мені це подобається. Разом зі мною танцюватимуть ще 15 людей з мого колективу. Впевнений, що виступ пройде вдало, і у нас все вийде», - поділився Матвій.

Підтримує Матвія його мама пані Наталя. Каже, що прийшла заради дитини, але самій сподобалось геть усе:

«Дуже цікаві майстер-класи, конкурси, фотозони. Все дуже яскраве, цікаве. Хочеться, щоб таких заходів було побільше. Це гарна можливість для дітей поспілкуватись, показати свої таланти. Враження суто позитивні», - каже жінка.

Головним Великоднім символом та прикрасою свята стала курочка – матуся-квочка, яка є берегинею сім'ї та роду. Вона - образ свята Воскресіння Христового та символізує добро та затишок у кожній домівці. Тож напередодні акції педагоги та вихованці позашкільного закладу «КРОК» зробили квочку із трави та соломи. Вона рекордного розміру – 2.7 метрів заввишки. Бажаючих зробити з нею фото виявилось чимало.

«Також розіграли розписані петриківським розписом тубуси від снарядів. Вони були привезені із зони бойових дій. Донати будуть спрямовані на допомогу 128-й бригаді ТрО. Під час акції в наших гостей була можливість ознайомитися з традиціями, обрядами святкування Великодня, залучитися до народної творчості і відчути усю красу, неповторність української культури», — прокоментував Сергій Луденський, в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Fggyuhgcg  (04.05.24 09:50): Не впечатлило Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті