Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 04 червня 2024
20:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Співробітника Дніпровського університету, який фотографував військові частини, увʼязнили на 3 роки

Співробітника Дніпровського університету, який фотографував військові частини, увʼязнили на 3 роки

Красногвардійський районний суд міста Дніпра визнав громадянина винним у закінченому замаху на умисні дії щодо незаконної зміни меж території або державного кордону України.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 30 квітня.

22 березня 2022 року в першій половині дня обвинувачений проходив повз будівлю Національної Гвардії та інших військових обʼєктів і приховано їх фотографував. При цьому під аудіозапис на диктофон надиктовував номери машин військовослужбовців, які там припарковані, і називав обʼєкти громадської інфраструктури. Зокрема, сказав, що у машині біля військової частини сидять пʼятеро солдатів і на будинку є прапорець «Правого сектору».

Зібрані відомості чоловік нібито мав опублікувати в інтернеті, розраховуючи, що це буде використано армією РФ при плануванні воєнних дій та просуванні ворожих військ до меж міста Дніпра. Але зловмисник не встиг закінчити задумане, оскільки того ж дня був затриманий співробітниками УСБУ у Дніпропетровській області. За адресами знятих будівель ракетні удари не наносились.

Обвинувачений працював у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара на посаді провідного інженера навчальної лабораторії прикладної електроніки та наносистемної техніки кафедри прикладної радіофізики, електроніки та наноматеріалів.

Зʼясувалося, що чоловік листувався у мережі «Вконтакте» із кандидатом фізико-математичних наук Астраханського державного технічнго університету із Росії. Його співрозмовник був помічений у пропагандистських антиукраїнських акціях терористичних організацій «ЛДНР».

У судовому засіданні обвинувачений визнав вину і щиросердно розкаявся. Він підтвердив, що фотографував військові обʼєкти задля зміни території України. Якби не війна, він би не ходив туди і не фотографував.

«На даний момент він вважає, що державний стан повинен був вище ідеологічних поглядів, особисте благополуччя повинно бути вищим», — написано у вироку.

Раніше під час гри він познайомився з одною особою, якій писав про наявність продовольства в місті. До цього моменту ніякої інформації, яка б могла зашкодити територіальній цілісності України начебто не передавав. У нього вдома знайшли 25 патронів, які він просто зберігав, колекціонував, оскільки був помічником тренера у стрілковому клубі. За матерілами справи, він підібрав ці патрони у 2015-2016 роках на полігоні СБУ.

Чоловік перебуває під наглядом лікаря-психіатра з діагнозом емоційно-лабільний розлад, що обумовлений судинним захворюванням головного мозку. Але вважається, що на момент скоєння злочину він усвідомлював свої дії.

За сукупнстю злочинів його засудили до 3 років і одного місяця позбавлення волі.

За законом, у випадку замаху на злочин тривалість тюремного покарання не може перевищувати двох третин максимального.

Початково цього чоловіка звинувачували в державній зраді під час воєнного стану, що передбачає 15 років увʼязнення або довічно. Але суд визнав його винним у менш тяжкому злочині.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті