Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 07 октября 2024
08:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровским медикам бороться с онкологическими заболеваниями помогут зарубежные специалисты

Днепровским медикам бороться с онкологическими заболеваниями помогут зарубежные специалисты

Онкологические заболевания остаются одной из главных причин смертности в нашей области.

За последние дни Днепровский государственный медицинский университет стал участником двух международных проектов, посвященных профилактике, диагностике и лечению онкологических заболеваний.

Во-первых, наш университет стал участником программы «Горизонт Европа», в которой участвуют 17 организаций из 11 стран.

Во-вторых, ученые ДГМУ прошли стажировку в Онкологическом центре Техасского университета.

Подробней об этом в Днепровском медицинском университете сообщили:

«Дніпровський державний медичний університет отримав сертифікат участі в програмі «Горизонт Європа».

В проєкті беруть участь представники 17 організацій з 11 країн (Бельгія, Болгарія, Ірландія, Італія, Республіка Молдова, Республіка Північна Македонія, Португалія, Румунія, Україна, Франція, Чорногорія). Основною метою проєкту 4P-CAN є промоція первинної профілактики раку та дослідженні факторів ризику раку, що піддаються модифікації.

Також пройшов візит наших науковців до MD Anderson Cancer Center (Хьюстон, штат Техас).

Цей заклад є найбільшим онкологічним центром у США та одним із трьох перших всеосяжних онкологічних центрів країни, оскільки одночасно є академічною установою, центром лікування та дослідження раку. Незмінно посідає перше місце серед найкращих лікарень для лікування та дослідження раку в США та в усьому світі.

Впродовж п’ятиденної насиченої програми відбулися десятки важливих та конструктивних зустрічей із всесвітньо визнаними експертами галузей дослідження та терапії раку. Особливо хотілося б відзначити доброзичливу та інформативну зустріч із професором Donna Hansel, яка очолює Відділення патології та лабораторної медицини; незабутню розмову з професором Andy Futreal, завідувачем Кафедри геномної медицини (Відділення онкологічної медицини), який стояв біля витоків відкриття гена схильності до раку молочної залози та яєчників BRCA1; чудову зустріч зі злагодженою командою фахівців Відділу експериментальної терапії та професором W. Priebe, які розробляють нові препарати, що вибірково впливають на сигнальні та метаболічні шляхи виживання та прогресування пухлин; а також неймовірну розмову, сповнену інсайтів та порад від потужної команди Відділу медичної онкології молочної залози та клінічної генетики раку на чолі з професором Banu Arun та за участі експертів Dr. Darya Kizub та Dr. Sreejesh Shanker.

Особливі враження залишилися після персональної зустрічі з Dr. James P. Allison, який є Нобелівським лауреатом у галузі фізіології та медицини (2018) за фундаментальне відкриття, що започаткувало імунотерапію раку (анти-CTLA-4). Dr. James P. Allison люб’язно приділив українцям свій час, а його натхненна команда професіоналів забезпечила незабутній тур приміщеннями лабораторій новозбудованого Інституту Джеймса Еллісона (James P. Allison Institute).

Відвідування Онкологічного центру Техаського університету ім. Др. Андерсона залишило сильні враження. всестороннього добре обладнаного та злагодженого медичного центру, Тут злагоджено працюють найкращі фахівці, встановлене сучасне обладнання та продумана кожна дрібниця робочого процесу - від народження та підтримки нової наукової ідеї до її втілення, і яка результат - успішного лікування онкологічного захворювання й продовження життя пацієнтів».

Фото – ДГМУ.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте