Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
21:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Спортсмени Дніпропетровщини вибороли нагороди останнього етапу Гран-прі з параатлетики

Спортсмени Дніпропетровщини вибороли нагороди останнього етапу Гран-прі з параатлетики

Збірна України взяла участь в останньому етапі Гран-прі сезону-2024 з параатлетики. Турнір відбувся у столиці Франції Парижі, що з 28 серпня до 8 вересня цього року прийматиме Паралімпійські ігри. Українську команду представили 11 легкоатлетів.

Це був другий етап сезону за участю "синьо-жовтих". У лютому Україна виступила на перших змаганнях серії в Дубаї, де завоювала 15 медалей. Цього ж разу збірна виборола 17 нагород: девʼять золотих та по чотири срібні й бронзові.

Як виступили спортсмени Дніпропетровщини

Топмедалісткою української команди на цьому Гран-прі стала бігунка Оксана Ботурчук, яка тричі підіймалася на пʼєдестал. В неї — два "золота" й одно "срібло".

Ботурчук, яка є десятиразовою призеркою Паралімпійських ігор, перемогла на дистанціях 200 і 400 метрів у класах T11/T12. Разом із гайдом Микитою Барабановим спортсменка, родом з Нікополя, показала свій найкращий час сезону — 25.65 і 57.33 секунди відповідно. На стометрівці паралімпійська чемпіонка 2008 року стала другою з результатом 12.71 с.

"На цих змаганнях я мала виконати норматив на 200 метрів, і хотілося покращити свої рейтингові результати, — поділилася Оксана в коментарі Equalympic. — [Першим] днем ми не дуже задоволені. У мене довга була перерва. Ми так готувалися... Думала, зараз ми — ух! А "ух" [на дистанції 100 м] не вийшло. Я трошки засмутилася. Навіть були думки вже про пенсію після чемпіонату України. Але вдалося додати на 200 і 400 м. Мій гайд сказав, що ми — перші у світовому рейтингу".

З двома золотими медалями етап завершила й чинна паралімпійська чемпіонка Анастасія Москаленко. Атлетці, яка представляє Дніпровщину, підкорилися метання булави (найкраща спроба — 23.78 метра) та штовхання ядра (7.76 м) у класах F31/F32.

Ще одна представниця Дніпровщини Зоя Овсій стала найкращою в метанні диска в класі F51/F53. Чемпіонка Токіо-2020 у третій спробі продемонструвала свій топрезультат сезону — 14.07 м.

Усі медалі України на Гран-прі Парижа з параатлетики

- "Золото": Микола Райський (біг на 200 м + 400 м, клас T37), Оксана Ботурчук (біг на 200 м + 400 м, клас T11/T12), Анастасія Москаленко (метання булави + штовхання ядра, клас F31/F32), Олександр Литвиненко (стрибки в довжину, клас T36), Зоя Овсій (метання диска, клас F51/F53), Марія Шпатківська (штовхання ядра, клас F45/F46)

"Срібло": Микола Райський (біг на 100 м, клас T37), Ярослав Окапінський (біг на 400 м, клас T37), Оксана Ботурчук (біг на 100 м, клас T12), Яна Лебєдєва (метання диска, клас F55)

"Бронза": Ярослав Окапінський (біг на 200 м, клас T37), Микола Жабняк (штовхання ядра, клас F37), Яна Лебєдєва (метання списа, клас F54), Світлана Півень (штовхання ядра, клас F20).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (18)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (9)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (7)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті