Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
22:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Що думають студенти та викладачі Дніпра про закон щодо академічної доброчесності

Що думають студенти та викладачі Дніпра про закон щодо академічної доброчесності

На початку червня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про академічну доброчесність. Верховна Рада ухвалила законопроєкт про академічну доброчесність.

Тепер за плагіат загрожуватиме відрахування, позбавлення наукового ступеня або ступеня вищої освіти.

Студент Дмитро навчається на другому курсі на журналіста. Каже, у своїх роботах користується штучним інтелектом.

“Брехати не буду, авжеж, але це чисто як джерело інформації. Не було такого, що я копіював текст чату GPT і вставляв у домашнє завдання, скоріше я просто питав якусь потрібну мені інформацію, бо це робити куди швидше, ніж просто пошукати в гуглі… З одного боку, погоджуюсь, що це неетично – використовувати текст, який написано чатом GPT, у своїх роботах, але загалом використовувати ШІ як помічник під час створення домашніх завдань та іншого – це, як на мене, дуже оптимально”, – розповідає він.

Викладачі кажуть, розпізнати роботи студентів, які робили їх самостійно або ж за допомогою штучного інтелекту — дуже легко. Перш за все, відмінність у стилі та структурі написання. Наприклад, списані речення — короткі та незрозумілі.

“Безумовно, хотілося б, щоб діти робили особливо наукові робити своїми мізками, працювали головою, робили все самостійно… Тут потрібно розуміти, де починається саме привласнення чужих результатів, саме наукових результатів, тут вступає закон про авторське право”, – зазначає викладач у галузі інформаційних технологій Володимир Гнатушено.

З викладачем згоден і фахівець з питань цифрового розвитку. Каже, використання штучного інтелекту — це нормально, адже останні роки цифровізація стрімко розвивається. Але повністю заміняти ним свої думки — не варто.

Як працюватиме заборона — у сюжеті Відкритого:

Журналіст: Даниїл Приходько
Оператори: Юрій Смірнов, Ілля Кононов

Gorod.dp.ua на Facebook.


Vlad  (26.06.24 22:05): /// це неетично – використовувати текст, який написано чатом GPT, у своїх роботах... хотілося б, щоб діти робили особливо наукові робити своїми мізками, працювали головою, робили все самостійно...повністю заміняти ним свої думки — не варто...///про що взагалі мова ...може спочатку потрібно визначитися що таке сьогодні освіта і для чого вона необхідна в результаті, який сенс вкладається, для складання іспитів? Для Тестів? Диплома?
або для створення проектів, стартапів, своєї справи...і що таке-штучний інтелект і навіщо його створили, які завдання він вирішує, як можна за допомогою нього навчатися і разом створювати і творити і тд...і до чого тут плагіат???
Відповісти | З цитатою
смехота  (26.06.24 09:01): Особенно издевательски текст статьи звучит если учитывать то что в еврейских семьях звание академика или профессора, впрочем как и должность директора просто передаётся по наследному принципу из поколения в поколение по крайней мере минимум последнюю сотню лет. Відповісти | З цитатою
Анатоліц  (25.06.24 22:01): Тема досить делікатна.
Так, дві студентки під час виконання завдання з іспиту скористались допомогою ресурсів інтернету.
Але ж більше 50% студентів очників взагалі не приймали участі в учбовому процесі: ні практичнич робіт, ні появи на іспиті. Тому все набагато складніше, ніж проблеми в цій статті.
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті