Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
08:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Гортензія, горлянка повзуча, хоста, сакура, ехінацея: у Дніпрі з’явилися нові клумби з багаторічними рослинами, які гарно квітнуть і невибагливі у догляді

|«« «« »» »»|

У Дніпрі продовжують системну роботу з озеленення.

Так у парку Сагайдак працівники комунального підприємства «Парк культури та відпочинку «Придніпровський» висадили дві нові клумби з багаторічними рослинами. Це дає можливість місту економити ресурси: фінансові та людські, що в умовах мобілізації значної частини комунальних працівників відіграє важливу роль.

«Гортензія, горлянка повзуча, хоста, сакура, ехінацея – це ландшафтна композиція першої клумби. Друга клумба складається з багаторічних злакових рослин, які сьогодні є провідним трендом у міському озелененні. Тут висадили вівсяницю сизу, очерет, деревій. Такі рослини невибагливі, не потребують багато часу у догляді. А ще вони добре приживаються у наших кліматичних умовах. Мають гарний естетичний вигляд, приваблюють відвідувачів», — каже Олександр Кухарев, начальник відділу утримання зелених зон КП «Парк культури та відпочинку «Придніпровський».

Проінспектувала згадані роботи заступниця директора департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради Анастасія Петренчук. Вона 26 червня є черговою по місту.

«У парку Сагайдак збільшується кількість клумб. Працівники комунального підприємства за ними доглядають. Багаторічні рослини гарно приймаються. Наприклад, клумба з барбарису, лаванди та блакитної ялинки, яку висадили торік, стала окрасою цього парку. Клумби огороджують природними матеріалами, зокрема й камінцями. Співробітники створюють красу і затишок у парку. Усе це робиться для відвідувачів», — підкреслила Анастасія Петренчук.

Під час інспекційного об’їзду вона відвідала і парк Зелений Гай. Тут теж ретельно доглядають за клумбами, серед яких і з багаторічними рослинами.

«Клумби із багаторічними рослинами тут почали висаджувати ще з 2019-го року. Зараз вони гарно квітнуть, відтак — це красиві фотозони, які стали цікавинками парку. Багаторічні квіти зручні тим, що не потрібно щороку їх закуповувати і садити. Тому вирішено було висаджувати їх масово. Вони квітучі, мають гарний вигляд. Велике прохання до містян: не зривати квіти, кущі, зокрема й лаванду, оскільки це дуже шкодить рослині. Працівники парків, скверів створюють цю красу, аби всі охочі могли нею милуватися», — наголосила Анастасія Петренчук.

«У парку абсолютна більшість рослин висаджені в період 2019-2021 років. Наприклад, гортензії та клумба з духмяних трав (ромашка, ехінацея, декілька видів мʼяти, тимʼян, орегано, монарда) зустрічають відвідувачів на вході в парк з боку вул. Макарова. На центральній алеї парку квітнуть декоративні злаки: ялівці, вівсяниця сиза та зелена, хоста. З боку проспекту Поля квітне клумба з лаванди.

При правильному догляді багаторічні рослини радуватимуть містян ще багато років. А ще вони економлять ресурси – не потребують надто дбайливого догляду. Зелені насадження позитивно впливають на чистоту повітря, допомагають регулювати температурний режим, знижують рівень міського шуму, створюють естетичну привабливість», — зазначила начальниця служби благоустрою та утримання зелених зон КП «Міська інфраструктура Любов Чадіна.

Дніпрянка Людмила Павлівна часто гуляє у парку Зелений Гай із онучкою: «Тут такі чудові клумби з багаторічними рослинами, духмяними травами. Такий приємний аромат. Часто приходжу сюди з онучкою помилуватися цією красою».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті