Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
04:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Про виконання бюджету та основні показники соціально-економічного розвитку регіону

Про виконання бюджету та основні показники соціально-економічного розвитку регіону
Губернатор повідомив журналістам, що на сьогодні план надходжень до бюджету виконано. Залишок серпня область буде працювати на перевиконання показників (планується, що бюджет перевиконають на 6%). До зведеного бюджету області з початку року надійшло 5706,1 млн. грн., що складає 108,4 % до плану на січень-серпень 2005 року. Отже є сподівання, що деякі невідкладні проблеми в регіоні буде вирішено.

Також Юрій Єхануров повідомив, що середня заробітна плата в області за липень зросла в порівнянні з попереднім місяцем на 35,5 грн. і склала 954 грн. 48 коп. Губернатор подякував тим керівникам, які платять "чесну заробітну плату за чесну працю". В першому півріччі налічувалося 9 794 підприємства, які платили своїм працівникам заробітну плату менше мінімальної, в другому півріччі таких підприємств стало 6 761. В основному це маленькі фірми, мережі супермаркетів та бутіки в цетральних частинах міста. Списки з назвами цих підприємств, прізвищами їх керівників і головних бухгалтерів буде передано в прокуратуру для перевірки на предмет виконання Закону України "Про оплату праці".

Було відзначено, що обсяги промислового виробництва у порівнянні з січнем-липнем 2004 року зросли на 6,6%. На жаль, виробництво промислової продукції в металургійній галузі скоротилося на 0,4%. Причини цього губернатор вбачає у погіршенні конюнктури на зовнішніх ринках. У той же час відбулося зростання показників у машинобудуванні (на 7,4%), хімічній та нафтохімічній промисловості (на 18,9%), харчовій (на 22,2%), легкій (на 16,1%). Роздрібний товарообіг зріс на 25,3%.

За січень-червень 2005 року підприємствами і організаціями всіх форм власності освоєно 2601,2 млн. грн. інвестицій в основний капітал, що на 12,5% більше ніж за аналогічний період минулого року. Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку області станом на 1 липня 2005 року становить 867,2 млн. дол. США, що на 27,7% більше, ніж у минулому році. Губернатор відповів на багаточисленні запитання журналістів.

Одним з перших прозвучало про ситуацію з Нікопольським Південнотрубним заводом. Юрій Єхануров повідомив, що створено робочу групу, до складу якої увійшов представник облдержадміністрації. Зараз іде процес вивчення матеріалів. На думку губернатора, комісії доведеться винести дуже серйозне рішення і державні пакети таки продадуть. Теперішні власники готові їх купити. Питання в тому, щоб встановити розумну ціну.

Губернатор також прокоментував ряд проблем, які виникають у регіонах.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті