Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
16:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У облдержадміністрації обговорювалося питання про посилення контролю за використанням бюджетних коштів при закупівлі продуктів харчування для бюджетних установ

Питання про посилення внутрішнього фінансового контролю за використанням бюджетних коштів при закупівлі продуктів харчування для бюджетних установ обговорювалося на нараді за участю відповідальних фахівців міськвиконкомів та райдержадміністрацій, яку провела начальник Управління споживчого ринку Дніпропетровської облдержадміністрації Маргарита Робертс 9 грудня. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Зокрема, на нараді мова йшла про здійснення моніторингу цін на продовольчі товари, з метою керівництва економічно обґрунтованим рівнем цін при здійсненні закупівель за бюджетні кошти.

За інформацією прес-служби, у переважній більшості міст та районів області цю роботу налагоджено на належному рівні: щодекадно результати моніторингу надаються регіональним підрозділам Держказначейства, що дає можливість не допускати фактів закупівлі продовольчих товарів за бюджетні кошти за безпідставно завищеними цінами.

Проте, у ході наради були встановлені і серйозні прорахунки у здійсненні такої роботи, зокрема, у місті Дніпропетровську.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», на Дніпропетровщині найсуттєвіше зростають ціни на м’ясну і молочну продукцію. Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва повідомила на засіданні Політичної ради при голові облдержадміністрації 5 грудня.

«Індекс споживчих цін — він в нас у два рази нижчий від середнього по Україні і втричі нижчий, ніж в Донецькій і Запорізькій областях, на які ми за цими показниками рівняємося, але тут іще багато питань… Ми бачимо, що у нас такі продукти, як м'ясо —яловичина і свинина, а особливо — сметана, молоко і сир — вони зростають більшими темпами, ніж навіть в середньому по Україні», — зазначила Надія Дєєва.

Вона також розповіла про низку заходів, намічених обласною владою для стабілізації цін на продукти харчування: «Насамперед, по цим галузям, якими безпосередньо управляє обласна державна адміністрація і місцеві органи влади, тобто через бюджет — у нас майже 90 мільйонів гривень виділяється бюджетним установам на придбання продуктів харчування».

До того ж, як пообіцяла голова Дніпропетровської облдержадміністрації, влада постійно здійснюватиме моніторинг цін і оприлюднюватиме його результати через ЗМІ: «Телебачення — щоб там був не тільки курс долара, а й практично ціни на всі види продуктів харчування в регіоні в розрізі міст і районів… і порівняння з регіонами України».

Довідка: Протягом жовтня цього року на Дніпропетровщині знизилися середні рівні торгівельних надбавок на сім видів продуктів харчування. Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки України (Мінекономіки). За даними Мінекономіки, зниження торгівельних надбавок відзначалося на борошно вищого ґатунку (на 2,8%), вермішель (4,2%), крупу гречану (3,6%), манну (2,6 %) рис (3,3%), яловичину (2,3%) та олію (2,4%).
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте