Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
17:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпропетровську відбудеться свято «Святий Наум наведе на ум»

У Дніпропетровському міському палаці дітей та юнацтва 14 грудня о 14.00. відбудеться традиційне міське дитяче свято «Святий Наум наведе на ум». Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомила заступник директора Дніпропетровського міського палацу дітей та юнацтва Юлія Грішкіна.

За інформацією Юлії Грішкіної, у рамках цього свята відбудеться обряд посвячення юних дебютантів у декоративно-прикладному мистецтві, нових членів колективів народних промислів Дніпропетровська, а також виставка «Дебют», яка вже розпочала свою роботу. На виставці експонуються роботи 90 учасників, зокрема, вироби із соломи, вишивки, витинанки, петриківський розпис та багато ін.

Як повідомила Юлія Грішкіна, основний акцент свята зосереджений саме на українських народних промислах, традиціях.

Організатори свята — Дніпропетровський міський палац дітей та юнацтва та створений при ньому Центр української культури.

Довідка: 14 грудня – день Святого Наума. (1 грудня за старим стилем). Цього дня колись відкривали новий навчальний рік у школі, оскільки на цей час вже завершувалися сільськогосподарські роботи і закінчувався польовий випас худоби, тобто це була найзручніша пора для здобуття освіти. За народним повір’ям, якщо на свято пророка Наума розпочати навчання, то дитина успішно набуватиме знань, а з ними — ума-розуму. Казали: “На Наума посилай дитину до школи”, “У цей день наука в школі на ум піде”, “Пророк Наум наведе на ум”.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте