Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
17:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

П’ятеро дніпропетровських вчених отримають цьогорічні Державні премії в галузі науки і техніки

П’ятеро дніпропетровських вчених отримають Державні премії в галузі науки і техніки 2005 року, відповідний Указ на підставі подання Комітету з Державних премій в галузі науки і техніки підписав Президент України Віктор Ющенко. Про це повідомила прес-служба Президента України.

За інформацією прес-служби, Державну премію України за розробку, створення, освоєння виробництва та впровадження сімейства моделей вітчизняних сучасних пасажирських вагонів для швидкісних перевезень одержать два доктори технічних наук Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна — ректор Олександр Пшінко та проректор Сергій Мямлін.

За цикл наукових праць з дослідження, розробки і впровадження нових технологій, матеріалів і обладнання для виробництва плодово-ягідної продукції оздоровчого призначення, у числі інших, нагороджений директор Державного підприємства «Дніпропетровський експериментальний виноробний завод» Володимир Чернявський.

Державною премією в галузі науки і техніки також відзначені автори підручника «Перехідні процеси в системах електропостачання», серед яких двоє дніпропетровців — академік Національної академії наук України, ректор Національного гірничого університету Геннадій Півняк та кандидат технічних наук, професор Національного гірничого університету Анатолій Рибалка. Загалом Указом Президента нагороджено 128 науковців і практиків у різних галузях техніки. Установлений розмір Державної премії України в галузі науки і техніки на 2005 рік — 100 тисяч гривень кожна.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», найбільша кількість українських докторів наук працюють у технологічно розвинених регіонах країни — у м. Києві, Харківській, Дніпропетровській, Львівській та Одеській областях. Такі дані за 2005 рік опублікував Державний комітет статистики України (Держкомстат) на своєму офіційному інтернет-сайті.

За інформацією Держкомстату, Дніпропетровщина в цьому переліку посідає третє місце (6,7% від загального числа докторів наук в Україні) після м. Києва (37,9%) та Харківської області (14,5%).
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте