Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
17:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпропетровську розпочалася науково-практична конференція, присвячена проблемам репродуктивного здоров’я нації

Науково-практична конференція «Сучасні перинатальні технології та репродуктивне здоров’я нації» відкрилася у приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», участь у цьому науковому форумі бере головний акушер-гінеколог Міністерства охорони здоров’я України В’ячеслав Камінський, провідні вчені Національного медичного університету, Київської медичної академії післядипломної освіти, Дніпропетровської державної медичної академії, головні акушери-гінекологи регіонів України, лікарі-практики, а також голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва, заступник голови облради Алла Малая. Одним із головних завдань конференції є підбиття підсумків впровадження Національної програми «Репродуктивне здоров’я» за останні п’ять років та визначення пріоритетних напрямків її реалізації на період з 2006 по 2010-ий рік.

Як зазначила в своєму вітальному слові учасникам конференції Алла Малая, зміцнення репродуктивного здоров’я населення є одним із основних напрямків медичної галузі області: на Дніпропетровщині, за її словами, створено систему планування сім’ї, надання гінекологічної допомоги дітям, підліткам, вагітним жінкам з патологіями, діє два центри планування сім’ї, у санаторіях «Дніпровський» та «Солоний Лиман» створено можливості для проведення відновної терапії жінкам, хворим на безпліддя, та оздоровлення вагітних жінок.

Довідка: У 2004 році на Дніпропетровщині кількість лікарів усіх спеціальностей на 10 тис. населення складала 48 чоловік. Мережа лікарняних та лікарських амбулаторно-поліклінічних закладів області складає відповідно 181 і 449 одиниць. У 2004-ому році ємність амбулаторно-поліклінічних закладів зросла до 225 на 10 тис. населення проти 223 у 2003 році. Кількість ліжок денних стаціонарів при амбулаторіях збільшено на 8%.

За даними Державного комітету статистики України, на 1 листопада 2005 року загальна чисельність населення Дніпропетровської області склала майже 3 млн 451,8 тис. людей (друге місце в Україні після Донеччини), що майже на 25 тис. менше, ніж було зареєстровано на початку року, причому понад 2 млн 876 тис. (більш ніж 83%) населення області складають жителі міст. За інформацією Держкомстату, на 1 листопада 2005 року населення України складало близько 46 млн 988 тис. чоловік, причому майже 31 млн 890,5 тис. (понад 67 %) з них проживають у містах.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте