Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
17:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Дніпропетровщині з початку 2005 року припинено понад 80 зловживань монопольним становищем з боку суб’єктів господарювання та 28 антиконкурентних дій збоку органів влади і місцевого самоврядування

Дніпропетровським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України (АМКУ) з початку 2005 року за результатами перевірок і розгляду заяв припинено понад 80 зловживань монопольним становищем з боку суб’єктів господарювання та 28 антиконкурентних дій з боку органів влади і місцевого самоврядування. Про це інформагентству “Придніпров’я” повідомив виконуючий обов’язки голови територіального відділення Анатолій Бідняк.

Загалом на порушників накладено 145 тисяч гривень штрафних санкцій. Протягом року до Дніпропетровського територіального відділення АМКУ надійшло понад 250 звернень від суб’єктів господарювання та громадян, що вдвічі більше, ніж минулого року.

“З одного боку, це говорить про зростання довіри до органів влади. Але, у той же час, є доказом того, що конкуренція на ринку стає все більш жорсткою і в цих умовах далеко не всі суб’єкти господарювання дотримуються законодавства”, — зазначив Анатолій Бідняк.

Довідка: Як повідомляло інформагентство “Придніпров’я”, серед найбільш вагомих заходів Дніпропетровського територіального відділення АМКУ було розслідування та припинення порушень конкурентного законодавства з боку державного підприємства “Придніпровська залізниця”, яке займає монопольне становище на ринку вантажних перевезень кількох областей. Як показало розслідування, при укладанні договорів на перевезення вантажів, підприємство нав’язувало суб’єктам господарювання додаткові послуги (в яких клієнти не мали потреби) та самостійно розраховувало вартість цих послуг.

Також територіальним відділенням визнано антиконкурентними дії з боку ТОВ “Алмаз”, ТОВ “Водограй”, ТОВ “Оптіма-Трейд”, ТОВ “Авіас”, ТОВ “Олімп” та ТОВ “Лідер”, що контролюють понад 40% ринку бензину в Дніпропетровську та оштрафувало порушників на 17 тисяч гривень (максимальний розмір штрафу).

Завдяки втручанню відділення АМКУ у непорозуміння між операторами ВАТ “Укртелеком” та “Оптима Телеком” було знято обмеження для користування міським телефоном для більш ніж 118 тисяч абонентів та захищені права понад 400 тисяч мешканців Дніпропетровщини. Антимонопольний комітет України в ході проведеного в Дніпропетровську виїзного засідання адміністративної колегії визнав зловживання ВАТ “Енергопостачальна компанія “Дніпрообленерго” монопольним становищем у вигляді неправомірного нарахування п’ятикратної вартості електроенергії та оштрафував порушника на 30 тисяч гривень. У ході засідання адміністративної колегії керівництво “Дніпрообленерго” визнало порушення та взяло зобов’язання усунути їх наслідки.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте