Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 05 октября 2024
17:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

40% природного газу, що споживають підприємства металургійної галузі, витрачається в доменному виробництві

40% природного газу, що споживають підприємства металургійної галузі, витрачається в доменному виробництві. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомив генеральний директор Виробничо-господарського об’єднання (ВГО) «Металургпром» (Дніпропетровськ) Василій Харахулах.

Як зазначив Василій Харахулах, щорічно металургійні підприємства України споживають 7,6 млрд кубометрів природного газу.

Для того, щоб вирішити «газову проблему» кардинально, підприємства металургійної галузі повинні переходити на використання пиловугільного палива в доменному процесі, що дасть можливість відмовитися від використання природного газу повністю. Також підприємствам, за словами Василя Харахулаха, необхідно переходити на безперервне розливання сталі та відмовлятись від мартенівських печей.

«Зниження споживання природного газу в металургії за рахунок технічного переозброєння вимагає капітальних інвестицій, які не під силу жодній фінансово-промисловій групі», — зазначив Василій Харахулах. Вирішення проблеми, за його словами, можливо тільки за умови підтримки з боку держави.

Довідка: Щорічно Україна споживає більше 70 млрд кубометрів природного газу. 35 млрд кубометрів споживає промисловість країни, з яких 9,6 млрд кубометрів — підприємства гірничо-металургійного комплексу та 8,5 млрд кубометрів — хімічна промисловість.
До складу ВГО «Металургпром» входять всі основні металургійні підприємства України.
Gorod.dp.ua на Facebook.


0808  (23.12.05 16:09): «Зниження споживання природного газу в металургії за рахунок технічного переозброєння вимагає капітальних інвестицій, які не під силу жодній фінансово-промисловій групі», — зазначив Василій Харахулах. Вирішення проблеми, за його словами, можливо тільки за умови підтримки з боку держави.
Правильно при советской власти построили комбинаты за государственные (тогда народные) средства, потом эти комбинаты украли так называемые «финансово-промышленные группы», выдоили эти комбинаты до-суха, а теперь у них нет средств на техническое переоснащение. Хватит разворовывать государство и обирать народ.
Ответить | С цитатой
Металлург  (23.12.05 12:59): Все "глубокие" умозаключения Василя Харахулаха уже понятны всему миру последние 50 лет (без преувеличений). Ничего нового он не сказал! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте